Hesaplarınızı kontrol edin Ödemeler yatırıldı

Hesaplarınızı kontrol edin Ödemeler yatırıldı
Tarımsal destek ödemeleri konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sevindirici haber geldi.

Tarımsal destek ödemeleri konusunda çiftçilerin merakı devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün 225.746.000 TL'lik ödemenin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Ödemenin ayrıntıları ise şöyle:

  • Bitkisel üretim destekleri: 181.270.149 TL
  • Hayvan gen kaynakları destekleri: 23.041.980 TL
  • Kırsal kalkınma yatırımları destekleri: 3.363.067 TL
  • Sertifikalı tohum üretimi destekleri: 1.491.802 TL

Sulama amaçlı kullanım hizmet bedeli desteği kapsamında çiftçilere ödenen tutar açıklandı. Bu destekten yararlanan çiftçilerin hesaplarına 16.579.002 TL yatırıldı. Bu ödeme tarımsal sulama faaliyetlerindeki maliyetleri azaltacak ve verimliliği artıracak. Çiftçilerin bu desteği en iyi şekilde değerlendirmeleri bekleniyor. Tarım Bakanlığı, sulama amaçlı kullanım hizmet bedeli desteğinin devam edeceğini duyurdu.

bfgvdds.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ YAPILDI

Bakan İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerinin bugün başladığını duyurdu. Ödemeler, yem bitkileri, hayvan gen kaynakları, tarımsal sulama, kırsal kalkınma ve sertifikalı tohum üretim destekleri olarak beş kalemde gerçekleştirildi. Toplam 25.146.000 TL ödeme yapıldı ve bu ödemelerin alıcıların hesaplarına ulaştığı bildirildi. Bakan Yumaklı, bakanlığın yapacağı diğer ödemelerle ilgili bilgileri sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.