Askerlik yerleri nasıl öğrenilir 'Açıklandı mı' Askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır

Askerlik yerleri nasıl öğrenilir 'Açıklandı mı' Askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır

Vatani görevini yapmak üzere askere gidecek vatandaşların yeni dönem celp yerleri belli oldu. Askerlik yerleri nasıl öğrenilir soruları sorulmaya başlandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan askerlik yerleriyle ilgili merak edilenler sorgulanmaya başlandı. Askere gidecek olanlar askerlik yerleri nasıl öğrenilir diye soruyor ve cevabını almak için arama motorlarında araştırıyor. Peki, askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MSB’den yapılan açıklamayla birlikte askerlik yerleri belli oldu. Şubat, Mart ve Nisan 2024 döneminde askere alınacak olan yedek subay, astsubay ve erler ile ilgili yapılan duyuruyla birlikte askerlik yerleri açıklandı. Sonuçlara ulaşmak isteyenler de böylece askerlik yeri sorgulama işlemini nasıl yapabileceklerini merak etmeye başladı.

Yedek Subay, Astsubay adayları ve birinci grup erlerin sevk tarihleri 08 Şubat 2024 olurken, ikinci grup er sevk tarihleri 07 Mart ve üçüncü grup er sevk tarihleri 18 Nisan 2024 olarak belirlendi. Askerlik yerleri nereden öğrenilir?

bedelli-askerlik-xzo4-cover.webp

Askerlik yerleri nasıl öğrenilir diye soranlar için tüm detaylar verilmeye başlandı. Vatani görevini yapmak isteyenlerin nerede göreve başlayacakları bilgisi nasıl edinebilir? O halde bu sorunun cevabını vermek gerekiyor.

ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Vatani görevleri için askerlik tarihlerini öğrenenler, nerede askerlik yapacaklarını da öğrenmek istiyor. Buna göre, askerlik yerleri nasıl öğrenilir diye merak edenler ve askerlik yeri sorgulama detayını öğrenmek isteyenler e-Devlet sistemine girmeleri gerektiğini bilmeliler.

E-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra ‘hizmetler’ bölümünden ‘Hizmet Adı’ bölümüne gelip kısa dönem askerlik yapacak olanlar için "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazmak gerekiyor. Uzun dönem askerlik görevi bulunanlarınsa aynı bölüme "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazmalılar. Ardından açılan sayfadaki linke tıklayarak sonuçlarına ulaşabilirler. İşte askerlik yeri sorgulama bu şekilde kolaylıkla yapılabiliyor.

Askerlik yerleri nasıl öğrenilir diye soranlar, e-Devletten böylece kolaylıkla görev alacakları yeri öğrenebilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.