Araç almak isteyenlere kritik uyarı' Uzman isim seçim sonrasına işaret etti

Araç almak isteyenlere kritik uyarı' Uzman isim seçim sonrasına işaret etti
Uzman bir isim, ikinci el otomobil piyasasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve sektördeki gelişmeleri net bir şekilde tarih vererek değerlendirdi.

İkinci el araç piyasasında uzun süredir devam eden durgunluğun sona erdiğini belirten uzman, seçimlerin ardından bu alanda ani fiyat artışlarının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Döviz kurlarındaki artışların etkisiyle, 1 Mart itibariyle sıfır otomobillerde yüzde 3 ila 7 arasında zam yapıldığına dikkat çekildi.

buy-used-cars.jpgBu zam nedeniyle, alıcıların uzun süredir ilgi göstermedikleri ikinci el araç piyasasına yönlendiği ifade edildi.

Koç Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, piyasada hareketlilik yaşandığını ve seçimlerin ardından özellikle Mayıs ayında fiyatların ani bir şekilde yükselebileceğini belirtti.

Ayrıca, Merkez Bankası'nın beklenmedik faiz artırımı kararının ardından birçok kişinin araçlarını satıp elde ettikleri parayı mevduat faizi, altın veya dövize yatırdığına dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2024-03-28-083746.pngUzman, dünya genelindeki sıfır otomobil piyasasındaki gelişmelerin ikinci el piyasasını da etkileyeceğine işaret etti.

Birçok otomobil firmasının üretimi durdurduğunu veya sınırladığını belirten Koç, bu durumun gelecek günlerde ikinci el otomobil piyasasını önemli ölçüde yükseltebileceğini ifade etti.

Son olarak, milyonlarca araç sahibine seslenen Koç, "Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız" uyarısında bulunarak, piyasada yaşanan değişikliklere dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.