Dolar kahini: Satışlar başlıyor çatır çutur düşecek

Dolar kahini: Satışlar başlıyor çatır çutur düşecek
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar tarafında kötü haberi verdi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek hedefiyle farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Onlar arasından öne çıkanlar ise döviz, altın ve bitcoin oldu. Ancak son zamanlarda TL varlıklarındaki yükseliş döviz tarafında düşüşleri beraberinde getirdi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar tarafında ayı sezonunu duyurdu.

Son zamanlarda Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesi döviz kurunda düşüş gerçekleştirdi. Dolar son bir ayda durgunluğunu sürdürüyor. Piyasalarda anlık olarak dolar 32,25 seviyesinde işlem görüyor.

112086606-dolartl.jpg

FED’İN FAİZ İNDİRİMİ ERTELENDİ

Amerika Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu duyurmuştu. Bu gelişme ardından piyasalarda ufak dalgalanmalar gerçekleşti. Dolar tarafında bir faiz indirimi beklendiği ise uzman isimler tarafından tahmin ediliyor. Ancak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz indiriminin şu anda gündemlerinde olmadığının da belirtmişti.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ ÖNLEMİ YÜKSELİŞİ ENGELEDİ

Türkiye tarafında ise Merkez Bankası tarihi faiz artışına giderek, yüzde 50 seviyesine kadar politika faizini artırdı. Bu gelişmenin ardından döviz tarafı sabit kalmaya devam ediyor.

dolar-3.jpg

ZELYUT: DOLARDA AYI SEZONUNA GİRDİK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise dolar için ayı sezonunu açıkladı. Zelyut, “Önümüzdeki dönemde bir ayı etkisi gösterecek. Dolar yükselmeyecek böyle çatır çutur enflasyonun üstünde büyük getiriler sağlamayacak. Alternatif getiri alanları ise altın, altcoin ve hisse olacak” dedi.

Bilindiği üzere bir yatırım aracında fiyatlar yükselir veya düşer. Bu düşüş uzun süreli olunca bu trendi simgelemek için 'Ayı Piyasası' olarak adlandırılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.