Araç almak isteyenler dikkat: Sıfır otomobilde yeni kampanyalar yolda

Araç almak isteyenler dikkat: Sıfır otomobilde yeni kampanyalar yolda
Otomobil piyasasında uzun süredir yaşanan sorunlara iki dev firmanın yetkili isimlerinden açıklama geldi.

Sıfır araç piyasasında yaşanan dalgalanmalar, otomobil fiyatlarının her geçen gün artması derken birçok sorun yaşanıyor. Her ay ortalama yüzde 10 bandında fiyatların artması vatandaşın kesesini zorlamakta.

Honda ve Renault'un yetkili isimlerinden bu konuya ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu. Sıfır araç sahibi olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren kampanyalarının olduğunu belirtiler.

Sıfır araç krizi devam ediyor! Otomobil almak için en az 3 ay önce sıraya giriliyorVolkan Demirkuşak'ın Dünya gazetesindeki yazısında bu konuya ilişkin konu başlıkları ve Honda genel müdür yardımcısı ile Renault genel müdürüyle müdürleriyle yapmış olduğu röportaj da pek çok soru işaretine yanıt veriyor.

Esnafımızın temel düsturdur: “Müşteri velinimetimizdir”. Son dönemde bazı sektörlerde bu düstur rafa kaldırılmıştı. “Ne de olsa satıyoruz”, “sıra var”, “onu alırsanız kasko şart”, “kasko yaptırmazsanız boya koruma mecburi” dönemleri de artık noktalanıyor.

Esasında piyasa koşullarında olan bir dengelenme değil, tamamen hükümet baskısıyla frenlenmiş krediler ve ithalatı azaltma çabaları bu kez de keyifli güzel yıllar geçiren otomotiv sektörünü şapkasını tekrar önüne koymaya ve gelecek konusunda ayağını biraz gazdan kaldırmaya itiyor.

Güncel Satış Kampanyaları - BUHARİBunu ben demiyorum, lansmanda kısa bir sohbet etme imkanı bulduğum Renault Genel Müdürü Berk Çağdaş ifade ediyor. İlk söylediği: “Talep azaldı ama seneyi rahatça tamamlayacak kadar siparişimiz var”.

Krediyle otomobil alma oranını sordum, “Kredi oranı 60’lardaydı şimdi 10’lara düştü. Temkinliyiz ama iyimseriz yakın dönemde kampanya dönemi tekrar başlayacak” dedi. Siz bu yazıyı okurken televizyonlarda, medyada zaten kampanyaları görüyor olacaksınız bile.

En güncel Honda araç kampanyaları.| otomobilcini.comSon iki ay pazarın daralabileceğini söyleyen Çağdaş’ın uyarıları çok önemli. Öte yandan yine bu hafta bir başka lansmanda sohbet ettiğim Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer ise “Krediyle alım neredeyse durma noktasına geldi, telefonlar artık az çalıyor” derken tehlikeye de vurgu yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.