Apartman aidatlarına dev zam Aidat ücretleri kirayla yarışır hale geldi

Apartman aidatlarına dev zam Aidat ücretleri kirayla yarışır hale geldi
Ardı ardına zamların sıralandığı 2024 yılında apartman aidatlarına gelen zam da belli oldu. Eğer site içinde bir apartmanda yaşıyorsanız durum daha da vahim hale geldi.

Her ne kadar enflasyonla mücadele çalışmalarının kendini göstermeye başladığı söylense de apartman aidatlarına gelen zam durumun hiç de iç açıcı olmadığını gözler önüne serdi. Sitede yaşayanlara kötü haber ekonomi habercisi Barış Esen'den geldi.

para5.jpg

Yılların ekonomi sunucusu Dr. Barış Esen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada apartman aidatlarının ortalama yüzde 68 oranında zamlandığını duyurdu. Barış Esen paylaşımında enflasyonun nasıl düşeceğini sordu.

Site içindeki evlerin aidat miktarları vatandaşı zorlayacak derecede yükseldi. Site yönetimleri asgari ücret arttığı için apartmanların temizlik tamir gibi hizmetlerini karşılayan çalışanlara ödenen maaşı ve alınan malzemelere gelen zamları göstererek aidat ücretlerini hatırı sayılır zamlar yapmaya başladı. Aidat ücretlerine yapılan zamlar yüzde 68'e ulaştı.

Her ne kadar asgari ücret 17 bin 2 TL'ye çıkarıldıysa da İstanbul'da en düşük kira 15 binden başlıyor. Ev kiralarını ödemekte zorlanan birçok aile ciddi anlamda zamlanan aidat ücretleri ile de baş edememeye başladı. Özelikle güvenlikli bir sitede yaşıyorsanız ödediğiniz aidat ücretleri bazı evlerin kiraları ile yarışıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.