Altındaki gizli gerçek ortaya çıktı 'Meğer 200 TL pahalıya alıyormuşuz'

Altındaki gizli gerçek ortaya çıktı 'Meğer 200 TL pahalıya alıyormuşuz'
Türkiye’de gram altına yatırım yapanlara kötü haber geldi. Yatırımcıların gram altını daha pahalıya aldığı ortaya çıktı.

Türkiye’de gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altına ilişkin çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

kapak-3-1.jpg

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Burak Yakın altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede makasın açılmasının sektör için kıyamet alameti olduğunu belirtirken “Altın fiyatlarındaki yükseliş ve kota nedeniyle Türkiye’deki altın fiyatlarının uluslararası piyasalardan da yüksek olması gerçek düşüşü göstermiyor elbette; makasın 6 bin dolar olarak sürekli yukarı çıkması sektör için artık kıyamet alametidir.” İfadelerini kullandı.

6 DOLAR DAHA PAHALI

Uluslararası piyasalar ile Türkiye arasındaki altın fiyatlarında farkın gittikçe açıldığına dikkat çeken Yakın “Altında uluslararası piyasalarla Türkiye arasındaki fark kısa süre önce klio başına 3 bin dolar idi, iç talepteki sıkışıklıktan dolayı bugün 6 bin dolara kadar yükseldi. Yani gramda 6 dolar büyük bir makas oluştu." dedi.

kapak-3-1-001.jpg

Yatırımcıların oluşan makas nedeniyle altını daha pahalıya aldığını belirten Yakın "Bu kadar büyük makas ihracatçılarımızın Türkiye’de üretim yaparak ihraç etmesini engelliyor. Tabi bu arada bir gram altın alan yatırımcımız da aslında 6 dolar (200 TL) pahalıya alıyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.