O hisselere 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'

O hisselere 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'
Borsa İstanbul’da işlem gören 3 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı bildirimler ile 3 hisse hakkında 26 Nisan 2024 tarihine kadar tedbir ve yasak kararı alındığını açıkladı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Borsa İstanbul’dan yapılan bildirimlere göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında OYAK Yatırım Ortaklığı (OYAYO), ERSU Meyve ve Gıda Sanayi (ERSU) ve Çemaş Döküm Sanayi (CEMAS) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı, emir paketi tedbiri ya da tek fiyat işlem yöntemi kararı alındı.

Borsa İstanbul’dan KAP’a gönderilen kararlarda şu ifadelere yer verildi:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında OYAK Yatırım Ortaklığı (OYAYO) payları 28/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ERSU Meyve ve Gıda Sanayi (ERSU) payları 28/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Çemaş Döküm Sanayi (CEMAS) payları 28/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.