Altın alırken bunlara dikkat ‘Yatırımınız elinizde patlamasın’

Altın alırken bunlara dikkat ‘Yatırımınız elinizde patlamasın’
Altın alırken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Uzman isim bunları tek tek açıkladı.

Altın bu yılın en gözde yatırım aracı oldu. Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın fiyatları yılın son günlerine doğru tekrar yükselişe geçti.

Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle sahtecilik piyasada çoğalırken uzmanlardan vatandaşlara altın alışverişi konusunda kritik uyarı geldi.

Aydınlı sarraflardan Serkan Kuyumcu, Altın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörün güven olduğunu söylerken vatandaşların güvenmedikleri kuyumculardan alış veriş yapmaması noktasında uyardı.

aw108778-02.jpg

SERTİFAKASINI KONTROL EDİN

Altının sahtesi ve gerçeğini bir bakışta anlamanın zor olduğunu ifade eden uzman sarraflar, vatandaşların altını almadan önce ürünü dikkatlice incelemeleri gerektiğini ve sertifikaları kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Sarraf Serkan Kuyumcu, altın fiyatları son günlerde ciddi oranda arttığını bu sebeple bazı kötü niyetli insanların iştahını kabarttığını söyledi.

Kuyumcu, İnternet alış-verişinde güvenilir sitelerden yapılmasının sağlıklı olacağını belirtirken altının içinde ayarı, patenti ve TSE Belgesi olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

aw108778-03.jpg

FATURAYI TALEP EDİN

Uzman isim Kuyumcu, alışveriş sırasında şüphelenilen bir durum olduğunda mutlaka sarraftan alınan altının faturası talep edilmesini konusunda vatandaşları uyardı.

Tüketicilerin bilinçli olduğu takdirde sahtecilik riskinin azalacağını ifade eden Serkan Kuyumcu, altın alım-satım işlemlerinde şüphe duyulan durumlarda uzmanlardan destek almak ve yetkililere başvurulması gerektiğini aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.