AKP'li Külünk'ten Atatürk çıkışı

AKP'li Külünk'ten Atatürk çıkışı
Külünk: - "Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid gibi lider ve milli değerlerimize saygılı olduğumuz gibi, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de aynı şekilde saygılıyız"

AKP'li Külünk'ten Atatürk çıkışı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid gibi lider ve milli değerlerimize saygılı olduğumuz gibi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de aynı şekilde saygılıyız." dedi.

Külünk, "Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'a yönelik çirkin ifadelerle" ilgili yaptığı açıklamada, Atatürk'ün, Osmanlı Devleti'nin onurlu bir subayı, Anadolu'da başlayan milli mücadelenin kahramanı, ilk Meclis ile Cumhuriyetin kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

 

Asırlık Türk devlet tarihi ve geleneğinde, devletin başı sayılan han, hakan, hükümdar, sultan, padişah ve cumhurbaşkanı gibi farklı isimler ve sıfatlarla anılan liderler olduğunu anlatan Külünk, "Devletin başı olan, millete, insanlığa, İslam'a ve devletine hizmet eden tarihteki tüm liderler, muteber ve saygıdeğerdir." ifadesini kullandı.

- "Millet suni gündemlere prim vermez"

Metin Külünk, şöyle konuştu:

"Tarihi olayları ve liderlerin siyasi kararlarını veya dönemlerinde gelişen olayları, liderler üzerinden anlamak ve yorumlamak elbette mümkündür. Ancak milletin gönlünde taht kuran, olağanüstü koşullarda ve dönemlerde milletine önderlik eden liderlerimiz ve devlet büyüklerimiz için asgari nezaket kuralları içinde kalınmasını beklemek, her halde milletimizin en doğal hakkıdır. Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid gibi lider ve milli değerlerimize saygılı olduğumuz gibi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de aynı şekilde saygılıyız. Bu manada ciddi bir tarih anlayışından uzak biçimde, çirkin ve seviyesiz polemiklerle yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün tartışılmaya açılmasını manidar buluyor ve şiddetle kınıyorum."

Külünk, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiği ve daha fazla toplumsal çabaya ihtiyaç duyduğu bu süreçte, milletin suni gündemlere ve fesat odaklara prim vermeyeceğine ve güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğine olan inancının tam olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.