Akaryakıt istasyonları hakkında flaş yasak ‘EPDK artık satışına izin vermeyecek’

Akaryakıt istasyonları hakkında flaş yasak ‘EPDK artık satışına izin vermeyecek’
Akaryakıt istasyonlarında satılan benzin ve dizel yakıtlar için EPDK tarihi bir kararın altına imza attı. Artık tüm yakıtlar tek fiyattan satışa sunulacak.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı farklı isimlerle satışa sunulan dizel ve benzin yakıtlarının arasındaki fiyat farkını kaldıracak.

Şimşek’in haberinden elde edilen bilgilere göre, benzin ve dizel yakıtlarda tüm istasyonlarda bulunan "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelere sahip olan yakıtlar normal ücretinden daha pahalıya satılıyordu. Yapılacak olan düzenlemeyle birlikte tüm istasyonlarda sadece benzin, motorin ve LPG satışı yapılabilecek.

EPDK farklı isimlerle satışa sunulan akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin konuların yeniden değerlendirilmesi amacıyla “Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı” hazırladı. Bu taslağın ise 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.