ABD’de üniversiteye saldırı ‘3 kişi hayatını kaybetti 3 kişi yaralandı'

ABD’de üniversiteye saldırı ‘3 kişi hayatını kaybetti 3 kişi yaralandı'
ABD’deki Nevada eyaletinde yer alan bir üniversitede düzenlenen silahlı saldırıda 3 can kaybı, 1’i ağır olmak üzere 3 yaralı var.

Amerika Birleşik Devletleri Nevada eyaletindeki Las Vegas Üniversitesi’nde bir silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır olmak üzere 3 yaralı bulunuyor. Ayrıca saldırganın etkisiz hale getirildiği yetkililer tarafından duyuruldu.

Nevada’da bulunan üniversitenin Las Vegas kampüsünde gerçekleştirilen silahlı saldırının bilançosu açığa çıktı. Saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 1’i ağır olmak üzere 3 kişinin yaralandığı bilgisi Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı tarafından açıklandı.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırı sonrası bilançoyu sosyal medya hesabından açıklayan Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı, saldırganın hayatını kaybettiğini ve etkisiz hale getirildiğini bildirirken “Olay yerindeki müfettişlerimizden edinilen bilgiye göre, yerel bir hastanede hayatını kaybeden 3 kurban ile durumu kritik olan bir kurban var” açıklamasını paylaştı.

aw092989-01-1.jpg

ABD BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, saldırı sonrası yaptığı açıklamada kampüste yaşanan olaydan haberdar olduklarını, gelişmeler hakkında takipte olduklarını açıkladı.

Ntv’de yer alan habere göre ABD Başkanı Joe Biden saldırıyla alakalı açıklama yaparak, Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi’nin korkunç bir silahlı şiddet eylemiyle terörize edilen en son üniversite kampüsü olduğunu söyledi. Eşiyle birlikte saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiklerini söyleyen Biden, “Ulusumuz sadece bu yıl 600'den fazla kitlesel silahlı saldırı ve silahlı şiddet eylemi nedeniyle yaklaşık 40 bin ölüm vakası yaşadı. Bu normal değildir. Bunun normalleşmesine asla izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

"Başkan olduğumdan bu yana attığımız tüm adımlara rağmen, karşı karşıya olduğumuz silah şiddeti salgını için daha da fazlasını yapmamız gerekiyor. Ancak Kongre olmadan daha fazlasını yapamayız” diye sözlerini sürdürdü.

Biden, cumhuriyetçi milletvekillerinin silah şiddetini durdurmaya karşın adım atılması hakkında Kongre sayesinde demokratlarla bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Saldırının gerçekleştiği kampüse birkaç kilometre uzaklıkta 2017'de düzenlenen Harvest Müzik Festivali'nde silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiş ve en az 58 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.