A Milli Takım'ın EURO 2024 grubu belli oldu

A Milli Takım'ın EURO 2024 grubu belli oldu
EURO 2024'te gruplar ve Türkiye'nin maç programı belli oldu.

Almanya'nın Hamburg şehrinde bulunan Elbphilharmonie Konser Salonu'nda gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) kura çekimi büyük bir heyecanla tamamlandı. Kura çekimine katılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili ve diğer yönetim kurulu üyeleri, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile birlikte yer aldılar.

Türkiye, kura çekiminde 2. torbadan çıktı ve F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Diğer gruplar ise şu şekilde oluştu:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D Grubu: A yolu play-off galibi (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya), Hollanda, Avusturya, Fransa

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, B yolu play-off galibi (İsrail, Bosna Hersek, Ukrayna, İzlanda)

Türkiye'nin ilk maçlarından biri 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund'da gerçekleşecek. Play-off sonuçlarına bağlı olarak belirlenecek rakip, Ay-yıldızlıları bu mücadelede ağırlayacak. Turnuvanın formatı gereği, Türkiye diğer maçlarını sırasıyla 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ve 26 Haziran 2024 Çarşamba günü Çekya ile Dortmund ve Hamburg şehirlerinde oynayacak.

EURO 2024, Almanya'nın farklı şehirlerinde yapılacak. Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri turnuva ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena'da gerçekleşirken, final karşılaşması Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenecek.

Turnuvada 24 takım yer alacak ve 6 grup mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ile en iyi dört grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. 26 Haziran'da tamamlanacak grup maçlarının ardından, son 16 turu 29 Haziran'da başlayacak. Çeyrek final maçları 5 Temmuz'da, yarı final karşılaşmaları ise 9 Temmuz'da gerçekleşecek. Şampiyonanın kazananı ise 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

Ayrıca, turnuvada yer alan takımlara dağıtılacak para ödülleri belli oldu. Her takım için 9 milyon 250 bin Euro ayrılacak. Takımlar, galibiyetlerde 1 milyon Euro, beraberliklerde 500 bin Euro alacaklar. Son 16 turuna yükselen takımlara 1.5 milyon Euro, çeyrek finalistlere 2.5 milyon Euro, yarı finalistlere 4 milyon Euro ödenecek. Organizasyonu ikinci sırada tamamlayan ülke 5 milyon Euro ek ücret kazanacakken, Avrupa şampiyonu olan ülke ise ekstra 8 milyon Euro'nun sahibi olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.