72 yıllık madencilik devi halka arz oluyor! 20 milyon lot dağıtacak

72 yıllık madencilik devi halka arz oluyor! 20 milyon lot dağıtacak
Türkiye’nin en köklü madencilik şirketlerinden biri olan Vişne Madencilik halka arz oluyor. İşte halka arzın detayları…

Ülkemizde 23 Mart 1952 yılından itibaren, Nihat Mithat Öztüre tarafından kireç üretimi ile başlayan ve 2010 yılında Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak faaliyetlerine ara vermeden devam eden dev şirketin halka arz için taslak izahnamesi kısa süre önce SPK onayına sunuldu.

Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için toplamda 20,5 milyon adet lotun satışı düşünülürken halka arz sürecine Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek.

Halka arz olacak olan lotların 7 milyon adeti sermaye artırımı ve 11 milyon adeti de ortak satış yöntemiyle satışa sunulacak.

Dev şirketin halka arz işlemlerinin ardından halka açıklık oranı da yüzde 20,51 olacak. Şirketin paylarında da fiyat istikrarı 15 gün ve brüt halka arz gelirinin %10'u işletme planları için kullanılacak.

Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 40-45’ini Çelemli fabrikası hammadde hazırlama tesis kurulumu, tüm destek ekipmanları ve altyapısı, yüzde 5-10’unu Çelemli fabrikası hidrolik kireç karışım hattı kurulması, yüzde 20-25’ini Narlı fabrikası kireç söndürme, sarım tesisi, büyük çuval dolumu, paketleme ve ambalaj tesisi, yüzde 25-35’ini Narlı fabrikası mikronize kireç öğütme hattı ve ekipman kurulumu için kullanacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.