Piyasaların efendisi bombayı patlattı: Bayram sonrası ortalık yangın yerine dönecek

Piyasaların efendisi bombayı patlattı: Bayram sonrası ortalık yangın yerine dönecek
Atilla Yeşilada, bayram sonrasını işaret ederek kritik açıklamalara imza attı.

Piyasaların efendisi olarak bilinen ekonomist Atilla Yeşilada, bayram sonrasını işaret ederek açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artışı sonrasında yüzde 50 seviyesine kadar gelmişti. Artırım sonrasında piyasada dalgalanmalar yaşandı. Hele ki Borsa’nın 9 bin 800 seviyeleri aşması ise dikkat çekti.

112086606-dolartl-2.jpg

“BAYRAMDAN SONRA PERŞEMBE GÜNÜ GÖRECEĞİZ”

Pek çok yatırımcı ise bayram sonrasında piyasada yaşanacak gelişmeleri merak ediyor. Piyasaların efendisi ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, bayram sonrasında borsada yaşanacakları anlattı. Yeşilada, “Merkez Bankası bilançosundan yapılan tahlillerde Merkez Bankası’nın rezervlerin neredeyse 3 milyar dolar arttığını gördük. Seçimden önce dolar alanlar şu anda satıyor ve muhtemelen yurt dışından da kaynak geliyor. Bunları bayramdan sonraki Perşembe günü göreceğiz" dedi.

767625image1.jpg

“BORSAYA YARAR”

Merkez Bankası rezervlerinin güçlenmesinin önemli olduğuna değinen Yeşilada, “Türk Lirası üzerindeki baskıyı azaltır ve bir miktar daha döviz satışı gelebilir. Böylece kısır bir döngüden döviz krizi beklentisinden, iyi huylu bir döngüye dönebiliriz. Türk lirasının reel anlamda değer kazanacağı dair bir beklentiye geçeriz. Bu da dolardan çıkışı ve Türk lirasının güçlenmesini kolaylaştırarak, borsaya yarar” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.