30 gün sonra ipin ucu kaçacak Ünlü ekonomist altın ve Dolar'da rakam verdi

30 gün sonra ipin ucu kaçacak Ünlü ekonomist altın ve Dolar'da rakam verdi
Ünlü ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz altın ve Dolar rakamlarının 30 gün sonra geleceği noktaya ilişkin bir açıklama yaptı. Eryılmaz neye yatırım yapanların seçim sonrası yüzünün güleceğini de söyledi. İşte Eryılmaz'dan gündem sarsan açıklama...

Para piyasalarına ilişkin değerlendirmeleri ile adından söz ettiren Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'ın Dolar açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Filiz Eryılmaz Dolar'da 30 gün sonra ipin ucunun kaçacağını söyledi.

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz Dolar ve altın rakamlarına yeni tahminlerini paylaştı. Gram altın ile dolar/TL kuru son 1 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından uzmanlardan ardı ardına değerlendirmeler geldi. Filiz Eryılmaz, Merkez Bankası’nın reel kurlara ilişkin ifadelerini değerlendirerek altın ve dolarla ilgili keskin tahminler paylaştı.

altin.jpg

“ENFLASYONUN ÜZERİNDE GETİRİ BEKLEYENLER ALTINA YÖNELSİN”

Eryılmaz’ın değerlendirmesi şu şekilde:

Altın fiyatlarının yükseleceğini belirten Filiz Eryılmaz altın fiyatlarının enflasyon rakamları kadar hatta enflasyon rakamlarının üzerinde bir bir yükseliş sergileyeceğini söyledi. Filiz Eryılmaz enflasyonun üzerinde bir getiri sağlamak isteyen yatırımcının altına yönelmesi gerekebileceğini ifade etti.

altinaa12001.jpg

Diversifikasyon yaparak farklı yatırım araçlarını kullanarak riski azaltmanın önemli olduğunu vurgulayan Eryılmaz "Portföyünüzün %30'u kadar altın veya altına dayalı yatırım araçları bulundurmanız önerilir." diye konuştu. Filiz Eryılmaz "Altın yatırımı için şu an uygun olmayabilir, ancak uzun vadeli düşünenler için her geri çekilme kademeli alım fırsatı doğurabilir. " dedi.

altinlariha.jpg

ALTIN GÜÇLÜ GELİYOR

Altının hala hazırda göreli olarak daha yavaş gittiğini belirten Eryılmaz ama özellikle ikinci çeyrekte ortasında ve ikinci yarıdan itibaren altın çok güçlü yükseleceğini söyledi. Eryılmaz yatırımcıyı "Treni kaçırmamak lazım." sözleri ile uyardı.

"Ons altın tarafında 2.072 dolar üzerindeki fiyatlamalar, gram altını destekleyebilir." diyen Filiz Eryılmaz uzun vadeli düşünen yatırımcının her geri çekilmeyi kademeli alım fırsatı olarak değerlendirmesini önerdi.

dolarlar.jpg

SEÇİM SONRASI DOLAR'DA SAKİNLİK SİNYALİ

Filiz Eryılmaz, Dolar/TL kurunda 31 Mart seçimlerin ardından güçlü bir artış beklenmediğini, Merkez Bankası'nın reel kurlarla ilgili ifadelerinin Dolar'ın güçlü bir şekilde artmayacağına yönelik bir sinyal olarak görüldüğünü belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.