3 ilin sınırı değişiyor: Bir gece ansızın kütüğünüz değişebilir

3 ilin sınırı değişiyor: Bir gece ansızın kütüğünüz değişebilir
Türkiye'de 3 ilin sınırlarının değişeceği ortaya çıktı.

Türkiye'de, Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS) hayata geçirildi. Bu bağlamda Kırklareli, Edirne, ve Tekirdağ’da köylerin ve meraların idari sınırları netleştirilmek üzere bir çalışma yürütülmeye başlandı.

KAMU HİZMETLERİNİN DAHA ETKİN OLMASI HEDEFLENİYOR

MİDAS projesi, Türkiye'nin mülki idari sınırlarının güncel ve sayısal olarak belirlenmesini amaçlayan bir girişimdir.

Bu proje çerçevesinde, il, ilçe, belde, köy ve mahalle gibi idari birimlerin sınırları harita üzerinde net bir şekilde çizilecek ve veri tabanına kaydedilecektir. Böylece, idari sınırlarla ilgili karışıklıkların önüne geçilmesi ve kamu hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması amaçlanmaktadır.

İDARİ SINIRLAR NETLEŞTİRİLDİ

Projenin ilk aşamasında Trakya Bölgesinde bulunan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri seçildi. Bu illerde, kaymakamlık ve valiliklerin arşivleri incelendi. Bu inceleme kapsamında köylerin ve meraların idari sınırları netleştirildi. İdari sınırlara ilişkin evrakların tamamı tek tek taramadan geçirildi. Ekipler sahaya inerek yerinde incelemelerde bulundu. Arazi şartlarının kolay olması dolayısıyla çalışmanın Trakya’dan başladığı ifade edildi.

PROJE DİĞER İLLERDE DE DEVAM EDECEK

Tüm bölgelerden İçişleri Bakanlığına, idari sınırların netleştirilmesi için aynı çalışmanın yapılmasına yönelik talep geldiği öğrenildi. Projenin diğer illerde de devam edeceği ve 2024 yılına kadar tamamlanacağı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.