2500 yıllık bu bitki kolesterolü düşürüyor 'Koklayınca bile şifa veriyor'

2500 yıllık bu bitki kolesterolü düşürüyor  'Koklayınca bile şifa veriyor'
Geçmişten günümüze alternatif tıp kültürümüzde büyük yer tutuyor. Bitki bilim uzmanlarına göre 2500 yıl öncesinde de kullanılan bu bitki birçok derdin devası!

Geleneksel tıp dünya üzerinde geçmişten bugüne kullanımı yaygınlaşmış birçok metodu bir arada sunuyor. İnsanlar tarafından şifa bulmak amacıyla müracaat edilen bitki bilimi, modern tıp sonrası etkisini yitirse de günümüzde hala destekleyici tedavi olarak kabul görmeye devam ediyor. 2500 yıl boyunca Akdeniz ve çevresinde yetişen mor reyhan adı verilen bu ilginç bitki,Kendine özgü aroması, tadı ve kokusu ile öne çıkan bir şifa kaynağı!

ANTİBAKTERİYEL ETKİYE SAHİP

Göz alıcı rengiyle süs bitkisi gibi dursa da, her derde deva olabiliyor. Antibakteriyel, antiviral, mantar önleyici, iltihap kurutucu ve ağrı kesici etkisi sayesinde önemli bir bitki olarak öne çıkıyor.

İNSÜLİN DİRENCİ İLE SAVAŞIYOR

Prediyabetiniz veya tip 2 diyabetiniz varsa, reyhan bitkisinin tüm parçaları kan şekerinizi düşürmenize yardımcı olabilir. Hayvan ve insan çalışmaları, reyhanın insülin derinci, kilo alımı gibi diyabet semptomlarını önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Öte yandan kolesterölü de düşürdüğü bilinmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.