2024 yerel seçim sonuçları belli oldu 'İl il, ilçe ilçe kim önde?'

2024 yerel seçim sonuçları belli oldu 'İl il, ilçe ilçe kim önde?'
31 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi Türkiye genelinde sona erdi. Tüm Türkiye'den sonuçlar gelmeye başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de seçim iyice kızıştı.

İSTANBUL'DA İLK SONUÇLAR GELMEYE BAŞLADI

İstanbul'da ilk sonuçlar gelmeye başladı. Nefesler tutuldu. Seçimde 2 aday kıyasıya yarışıyor. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor. Murat Kurum ile arasında ki fark açılıyor.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Ankara'da Mansur Yavaş, büyük bir farkla seçimi önde götürüyor. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok ise ikinci sırada geliyor.

İZMİR'DE CHP ÖNDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ise CHP'nin adayı Cemil Tugay büyük oy farkıyla birinci parti oldu. CHP'nin İzmir Adayı Cemil Tugay İzmir'de kazandıklarını açıkladı.

BURSA EL DEĞİŞTİRİYOR

Bursa'da CHP'nin adayı Mustafa Bozbey AKP'nin önüne geçerek birinci parti haline geldi. AKP ve CHP arasında fark git gide açılıyor.

ANTALYA'DA MÜHİTTİN BÖCEK ÖNDE

Antalya'da sandığın 3'te 1'açıldı. Muhittin Böcek seçimi önde götürürken AK Parti ikinci sırada aldı.

ADANA'DA CHP ÖNDE

Adana'da CHP'nin adayı Zeydan Karalar büyük bir farkla önde gidiyor.

HATAY'DA KIYASIYA YARIŞ

CHP'nin elinde olan Hatay'da AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'ün öne geçmesinin ardından tekrar Lütfü Savaş az bir farkla öne geçti.

MERSİN'DE FARK BÜYÜDÜ

Mersin'de CHP'nin adayı Vahap Seçer büyük bir farkla seçimi önde götürürken ikinci sırada MHP yer aldı.

BALIKESİR'DE CHP ÖNE GEÇTİ

AK Parti'nin yönetiminde olan Balıkesir'de CHP'nin adayı Ahmet Akın büyük bir farkla öne geçti.

TEKİRDAĞ'DA CHP ÖNDE

Tekirdağ'da CHP'nin adayı seçimi büyük bir farkla önde götürüyor.

ESKİŞEHİR'DE CHP KAZANIYOR

Eskişehir'de sandıkların büyük bir bölümü açıldı. AKP ve CHP arasında yarışı önemli bir farkla CHP'nin Adayı Ayşe Ünlüce önde götürüyor.

MANİSA'DA MHP KAYBETTİ

Manisa'da CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek büyük bir farkla MHP'nin önüne geçti. Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP'nin yönetimindeydi.

ŞANLIURFA'DA YENİDEN REFAH RÜZGARI

Şanlıurfa'da AKP, Yeniden Refah Partisi ve DEM Partisi arasında kıyasıya mücadelede Yeniden Refah seçimi önden götürüyor.

TRABZON'DA AKP ÖNDE

Trabzon'da AK Parti'nin adayı Ahmet Metin Genç seçimi açık ara farkla önde götürüyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA AKP ÖNDE

Kahramanmaraş'ta AK Parti'nin adayı Fırat Görgel, seçimi önde açık ara farkla önde götürüyor.

SİVAS'TA BBP ÖNE GEÇTİ

Sivas Büyükşehir Belediyesi'nde Büyük Birlik Partisi'nin adayı Adem Uzun açık ara farkla öne geçti. AK Parti ise büyük bir hezimetle ikinci sırada yer aldı.

MUĞLA'DA CHP KAZANIYOR

Muğla'da sandıkların neredeyse yarısı açıldı. Kentte CHP'nin adayı Ahmet Aras açık ara farkla birinci parti konumunda yer alıyor.

SAMSUN'DA AKP FARKI AÇTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti adayı seçimi açık ara farkla önde götürüyor.

AKP SAKARYA'DA AÇIK ARA ÖNDE

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti'nin adayı Yusuf Alemdar açık ara farkla önde götürüyor.

KOCAELİ'DE AKP KAZANIYOR

Kocaeli'de AK Parti'nin adayı Tahir Büyükakın seçimi birinci olarak önde götürürken ikinci sırada CHP yer aldı.

YURTTA OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlandı. Diğer illerde 08.00'de başlayan oy verme işlemleri de 17.00'de sona erdi.

Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde, 206 bin 845 sandık kuruldu, yaklaşık bin de seyyar sandık oluşturuldu.

81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, bu yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde daha önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.