130 mahallenin yolu kapandı

130 mahallenin yolu kapandı
Erzurum'da etkili olan kar yağışı, kent genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi ve 130 kırsal mahalle yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırarak kenti beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde birçok noktada meydana gelen kazaların yanı sıra, kent merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, kent merkezindeki yolların açık kalmasını sağlamak için çalışırken, 130 kırsal mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar yağışı etkili oldu ve kar kalınlığı 130 santimetreyi aştı. Fırtına nedeniyle gondo ve liftlerin çalıştırılamadığı bölgede, kayakseverler telesiyejlerle zirveye çıktı. Ancak, bu sırada yüzleri buz tutan kayakseverlerin görüntüleri kameralara yansıdı. Palandöken Dağı'na çıkan kara yolunda buzlanma nedeniyle birçok araç yolda kaldı ve belediye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Kayakseverlerden Oğuz Ünal, "Bu tür hava koşullarında hızlı kayınca sakal ve bıyıklarımız buz tuttu. Ancak, kar yağışından memnunuz ve sezonun uzayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının saat 15.00 itibarıyla etkisini kaybedeceği ve cumartesi gününe kadar yağış beklenmediği belirtildi. Ayrıca, dün gece yapılan ölçümlere göre en düşük hava sıcaklıklarının şu şekilde olduğu ifade edildi:

"Aziziye'de eksi 0,4, Aşkale'de eksi 2,4, Horasan'da 0,6, İspir'de 0,2, Karayazı'da eksi 4,0, Karaçoban'da 0,0, Köprüköy'de eksi 0,2, Narman'da 0,0, Oltu'da 1,4, Olur'da 2,4, Pazaryolu'nda 0,0, Tekman'da eksi 1,9, Tortum'da 0,3, Uzundere'de 1,6, Erzurum'da eksi 1,2, Çat'ta eksi 1,1, Şenkaya'da eksi 1,5."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.