Erzurum'da şiddetli kar yağışı

Erzurum'da şiddetli kar yağışı
Erzurum'un beyaz örtüsü altında, kışın mücadelesi yine başladı.

Kenti ve çevresini etkisi altına alan kar yağışı, 130'dan fazla kırsal mahalle yolunu ulaşıma kapattı. Palandöken'de ise kayak meraklılarının buz tutan yüzleri, soğukla mücadelelerini gözler önüne serdi.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, zaman zaman şiddetlenerek kenti adeta bir beyaz örtüyle kapladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise kent merkezinde birçok noktada kaza haberi gelmeye başladı. Kar kalınlığı kent merkezinde 5 santimetreye ulaşırken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kent merkezindeki yolları açık tutmak için yoğun çaba harcadı. Ancak bu çabalar, kırsal mahalle yollarını açık tutmada yetersiz kaldı ve 130'dan fazla yol ulaşıma kapandı.

Palandöken Kayak Merkezi ise kar yağışının etkisi altında kaldı. 130 santimetreyi aşan kar kalınlığı ve şiddetli fırtına, gondol ve liftlerin çalışmasına engel oldu. Ancak telesiyejlerle zirveye çıkanlar, kayak keyiflerinden vazgeçmedi. Kar tutan yüzleriyle kameralara yansıyan kayakseverler, soğuğa meydan okuyarak eğlencelerine devam ettiler. Ancak Palandöken Dağı'na çıkan yolda buzlanma nedeniyle birçok araç yolda kaldı ve belediye ekipleri araçları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdü.

Bir kayaksever olan Oğuz Ünal, "Böyle bir ortamda hızla kayarken sakal ve bıyıklarımızın buz tutması doğal. Ama bu durum bizi mutlu etmiyor değil. Uzun zamandır beklediğimiz bir kar yağışıydı. Bu kar yağışıyla birlikte sezonun uzayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, kar yağışının etkisinin saat 15.00 itibarıyla azalacağını ve cumartesi gününe kadar yeni bir yağış beklentisinin olmadığını belirtti. Gece yapılan ölçümlere göre de en düşük hava sıcaklıkları şu şekildeydi: "Aziziye eksi 0,4, Aşkale eksi 2,4, Horasan 0,6, İspir 0,2, Karayazı eksi 4,0, Karaçoban 0,0, Köprüköy eksi 0,2, Narman 0,0, Oltu 1,4, Olur 2,4, Pazaryolu 0,0, Tekman eksi 1,9, Tortum 0,3, Uzundere 1,6, Erzurum eksi 1,2, Çat eksi 1,1, Şenkaya eksi 1,5."

Erzurum, kışın zorlu şartlarına bir kez daha hazırlıklı bir şekilde karşı koymaya devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.