100 bin TL maaşla çalışacak işçi aranıyor

100 bin TL maaşla çalışacak işçi aranıyor
O sektörde 500 binden fazla çalışan açığı var. 100 bin TL ve üzeri maaş çalışacak işçi aranıyor.

Dünya’dan Nurdoğan Arslan Ergünün haberine göre, inşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri sektöründe yetişmiş eleman ve işçi bulma sorunu büyüyor.

Açıklamalar sektörde 500 binden fazla çalışan açığına işaret ederken, bu açık ücretlere artış olarak yansıyor. Dünyanın üçüncü büyük üreticisi konumundaki Türkiye, hazır beton sektöründe yetişmiş elemanlarını kaybetmekten şikayetçi.

İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL bandına ulaşırken, kepçe operatörü maaşının 100 bin TL’yi geçtiği belirtiliyor.

kepce-operatoru-maaslari-100-bin-liranin-uzerine-cikti-294486.jpg

20 bin kişiye eğitim verdiklerini açıklayan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, “Ancak yetiştirdiğimiz elemanların çoğu yurtdışına gitti. Üyelerimize yönelik istihdam havuzu oluşturduk. Eleman açığımız büyüyor” dedi.

2022 yılı resmi verilerine göre hazır beton sektörünün 6 milyar doların üzerinde bir ciroya ulaştığını kaydeden Işık, “Hazır beton sektöründeki ekip ve ekipmanların önemli bir kısmını, belki yüzde 70-80’ini ihraç ediyoruz.

gokalp-surucu-kursu-20200204162341-9936.jpg

Kepçe, vinç operatörü maaşlarının 100 bin TL’nin üzerine çıktığını belirten Işık, buna rağmen çalışan bulamadıklarına dikkat çekti. Işık, hazır beton sektörünün bugün yarattığı istihdam sayısını ise 37 bin olarak açıkladı. Türkiye’de hazır beton sektörünün geldiği noktayı da değerlendiren Yavuz Işık, geçen yıl 105 milyon metreküp olan üretimin bu yıl 115 milyon metreküpe çıkacağını kaydetti.

İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL bandına ulaşırken, kepçe operatörü maaşının 100 bin TL’yi geçtiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.