Emekli acı acı gülümseyecek! SGK Uzmanından çarpıcı 100.yıl tespiti

Emekli acı acı gülümseyecek! SGK Uzmanından çarpıcı 100.yıl tespiti
SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye ile ilgili çarpıcı gerçeği açıkladı. Erdursun’un açıklamalarını okuyan emekli adeta acı acı gülümseyecek.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden milyonlarca emekli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geçim sıkıntısı çeken emekliyi acı acı gülümsetecek açıklama yapan Erdursun, ekonomik krize dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına ekonomik kriz ile girdi diyen Erdursun, “Enflasyon ve enflasyona bağlı ücretlerin değerini kaybetmesi ile alım gücünün düştüğü, milyonlarca emeklinin yıllarca ödediği sigorta primlerinin karşılığını alamadığı, emekli olduktan sonra çalışmaz ise kirasını dahi ödeyemeyeceği bir emekli aylığı ile 100.yılı geride bıraktı” dedi.

“UMARIM ADALETSİZLİK ORTADAN KALKAR”

0x0-asgari-ucret-ara-zammi-son-durumbaskan-erdogan-aciklayacak-temmuzda-asgari-ucret-ne-kadar-kac-tl-olacak-1687072533495.jpg

Açıklamalarına devam eden Erdursun, “Çalışanların büyük bir bölümünün asgari ücret ve asgari ücrete yakın ücretler ile geçinemeyeceği, zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacağı bir ücret ile ikinci yüzyıla girdi. Umarım ikinci yüzyılda çalışma hayatında gerçek reformlar yapılarak işsizlik, kayıt dışılık sorunu çözülür, gelir dağılımında ki adaletsizlik ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-10-30-123332.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.