Zam açıklamasının ardından: Meslek meslek yeni zamlı maaşlar belli oldu

Zam açıklamasının ardından: Meslek meslek yeni zamlı maaşlar belli oldu
Memur ve memur emeklisinin zamlı maaşlarının açıklanmasının ardından mesleklerin yeni zamlı maaşları da araştırılmaya başlandı. İşte meslekler ve zamlı maaşları...

Sabah'ın haberine göre, Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yılı maaş zamları belli oldu. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025'in ilk altı ayında yüzde 6, ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Toplu Sözleşme sürecine yönelik imzalar atıldı. Kamu çalışanlarının geneline yönelik bazı maddelerde uzlaşı çıkmadı. Son söz için süreç Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna intikal etti. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5 günde dört toplantı yaptı. 11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında toplandı.

4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı belli oldu. Toplu sözleşme sürecinde memur tarafını temsil eden Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyet'in yürüttüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girmişti. Bugün beşinci ve son toplantısını yapan Hakem Kurulu, memur ve emeklilerin zam oranını netleştirdi.

Buna göre 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Enflasyon farkı her zamanki gibi 6 aylık dönemler halinde ödenecek.

Kamu Hakem Kurulu'nda yapılan oylamada;

2024 için %15+10; 2025 için %6+5 zam teklifi 5'e karşı 6 kabul oyuyla geçti.

KESK'İN katılmadığı, diğer Sendikaların itirazları ve karşı oy kullanmalarına rağmen kamu tarafının 6 oyuna karşı 4 ret ile zam oranları kabul edildi.

Yüzde 15'lik toplu sözleşme zammına göre yeni memur ve memur emeklisinin maaş hesaplamaları şöyle şekillendi:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.