Yüz binlerce çocuk bu videoyu izledi: Aile Bakanlığı harekete geçti

Yüz binlerce çocuk bu videoyu izledi: Aile Bakanlığı harekete geçti
Çocukların takip ettiği bir Youtube kanalında "Aşık çocuk beni gizlice izliyor" adlı video Aile Bakanlığı harekete geçirdi.

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

Çocuklara hitap eden Kübra Nisa adlı Youtube kanalında yayınlanan bir video sosyal medyada tepkilere neden oldu.

"Aşık çocuk beni gizlice izliyor" adlı video oyununda bir online oyuncunun kendisini takip ettiğini anlattığı videoyu milyonlarca çocuğun takip ettiği kanalında paylaştı.

Video ile ilgili tepkiler çoğalınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Hukuki sürecin başlatıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Çocukların söz konusu içeriklere maruz kalmasının sosyal ve psikolojik açıdan gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle 14 Ağustos 2023 tarihinde "erişim engeli/içeriğin kaldırılması" için gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince çocukların psiko-sosyal gelişimleri ve iyilik halleri Bakanlığımızın en önemli önceliklerindendir. Bu kapsamda çocuklarımızı yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından korumak için Sosyal Medya Çalışma Grubumuz aracılığıyla 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla 168 zararlı içeriğe müdahale edilmiştir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.