Adalet Bakanı Tunç'tan flaş açıklama: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?

Adalet Bakanı Tunç'tan flaş açıklama: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cem Garipoğlu'nun ölümünde herhangi bir şüphe bulunmadığını ve bu nedenle mezarın açılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Cem Garipoğlu 2019 yılında lise öğrencisi Münevver Karabulut'u vahşice öldürmüştü.

Bedeni bir çöp konteyneri içerisinde bulunan 18 yaşındaki Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu, aylar sonra polise teslim olmuş ve 2014 yılında bulunduğu cezaevinde kendini asarak yaşamına son vermişti.

Ancak ölüm haberine inananlar olduğu gibi kaçırıldığını düşünenler de yeni bir tartışma başlatmıştı.

Münevver Karabulut'un ailesi yaşanan gelişmeler üzerine Adalet Bakanlığı’na başvuru yaparak katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını istedi. Bakanlık ailenin yaptığı başvuruyu değerlendirdi ve ret kararı verdi.

BAKAN TUNÇ'TAN CEM GARİPOĞLU AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Garipoğlu'nun ölümüne dair herhangi bir şüphenin olmadığını belirtirken "Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014'te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldı. 2022 yılında Münevver Karabulut'un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildi. Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil" dedi.

Kaynak: Sabah

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.