Yüksek maaşlı işinden istifa etti! Şimdi yeni mesleğiyle paraya para demiyor

Yüksek maaşlı işinden istifa etti! Şimdi yeni mesleğiyle paraya para demiyor
Mersin'de uzun yıllar bankacılık sektöründe yöneticilik yapan Barbaros Yeşilgün, hobi olarak başladığı arıcılığı mesleğe dönüştürdü. Kazancını katladı.

36 yaşındaki Mersinli Barbaros Yeşilgün, bankacılık kariyerine devam ederken, aynı zamanda doğal yaşamın peşindeydi. Evlenip iki çocuk sahibi olduktan sonra, hafta sonları arıcılık yapmaya başladı ve bu hobisi zamanla bir tutkuya dönüştü. Sonunda bankacılık sektöründeki işinden ayrılarak arıcılığa odaklandı.

aw187374-01.jpgKuyuluk mevkiinde bulunan arıcılık işletmesinde şu anda 250 kovanla Toros Dağları'nda bal üretimi gerçekleştiren Yeşilgün, yaklaşık 9 yıldır arıcılıkla uğraştığını ve Mersin'de birçok arıcılık işletmesinin bulunduğunu ifade etti. Gezgin arıcılardan biri olarak kendilerini nitelendiren Yeşilgün, bu işe giriş sebeplerinden birinin de çocuklarına doğal bal üretme isteği olduğunu söyledi.

aw187374-02.jpgBanka yöneticisi olarak ciddi bir maaş alan Yeşilgün, arıcılığa geçişte maddi endişeler yaşadığını ancak arıların kendilerini hiçbir zaman eli boş bırakmadığını ve işletmeyi büyüterek gelirlerinin yeterli hale geldiğini ifade etti. Arıcılığın bazı yıllar verimli, bazı yıllar ise az verimli olduğunu ancak toplam gelirinin bankacılık kariyerinde elde ettiği gelirden daha yüksek olduğunu belirtti.

aw187374-04.jpgArıcılığa başladıktan sonra yaşadığı değişimden bahseden Yeşilgün, şehir yaşantısının karmaşasından uzaklaşıp doğal bir yaşam sürmenin sağladığı huzuru vurguladı. Bankacılık kariyerindeki rutin ve stresli yaşamı 'akvaryumun içinde yaşamak' olarak nitelendiren Yeşilgün, şimdi ise her sabah arılarının sesiyle uyanmanın ve temiz, sağlıklı bir yaşam sürmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

aw187374-07.jpgKendi deneyimlerinden yola çıkarak doğal yaşamı tercih edenlere tavsiyelerde bulunan Yeşilgün, herkesin kendi işini yapma ve doğal yaşama geçme cesaretini göstermesi gerektiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.