Türkiye'nin dev petrol şirketine soruşturma açıldı! 30 gün süre verildi

Türkiye'nin dev petrol şirketine soruşturma açıldı! 30 gün süre verildi
EPDK, dev Türk petrol şirketine soruşturma başlattığını açıkladı. Petrol devinin 30 gün içinde yazılı savunma yapması bekleniyor. Öte yandan 30 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni uygulamanın detayları da belli oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), dev Türk petrol şirketine soruşturma başlattı. Otomasyon sistemine müdahale edildiği gerekçesi ile Elam Petrol’e resmen soruşturma açıldı. EPDK, konu ile ilgili Elam Petrol’den yazılı savunmasını talep etti.

30 GÜN İÇİNDE YAZILI SAVUNMA YAPMASI BEKLENİYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), tarafından yapılan açıklamada, “BAY/939-82/37805 sayılı lisans kapsamında faaliyet gösteren Elam Petrol Ürünleri İnşaat Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ne; otomasyon sistemine müdahale ettiği gerekçesiyle doğrudan soruşturma açıldı” dendi. Öte yandan şirketten yazılı savunma istendiği de belirtildi. Elam Petrol’ün 30 gün içinde yazılı savunmasını EPDK’ya bildirmesi bekleniyor.

EPDK soruşturmalarında, belirtilen süre içerisinde gönderilmeyen yazılı savunmalar ise dikkate alınmıyor. Bu olayın tekrarlanmaması akaryakıt piyasasını olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

epdk.jpeg

YENİ DÖNEM 30 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Öte yandan EPDK, akaryakıt istasyonlarında geçtiğimiz aylarda flaş bir adım atmıştı. EPDK farklı isimlerle satışa sunulan akaryakıtlarda fiyat farkı uygulaması ile ilgili “Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı” tamamladı. 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen kararla birlikte tüm istasyonlarda sadece benzin, motorin ve LPG satılacak. "VMax, VPro, Ultra force, power, fuelsave" gibi ifadelere sahip olan yakıtların arasında bulunan fiyat farkı tamamen kalkacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.