YSK açıkladı 22 seçim bölgesindeki itirazlar karara bağlandı

YSK açıkladı 22 seçim bölgesindeki itirazlar karara bağlandı
Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart'taki yerel seçimlerde, bir il ve yirmi bir ilçeyi kapsayan toplam yirmi iki seçim bölgesi için yapılan yedi partinin itirazlarını değerlendirdi ve sonuçlandırdı.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yapılan itirazları değerlendirdi ve kararlarını duyurdu. Toplamda 22 seçim bölgesinde, 7 siyasi partinin yaptığı başvurular sonucunda, bir il ve 21 ilçe için yapılan itirazlar sonuçlandırıldı. Kurul, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, yaklaşık üç saatlik bir süreçten sonra, partilerin itirazlarına ilişkin nihai kararları açıkladı.

1561188578765-23322323.jpg

AK Parti'nin Isparta Senirkent'te belediye başkanlığı seçimlerinin iptali, Erzincan Refahiye'de il genel meclisi seçimlerinin iptali, Balıkesir Manyas ve İrvindi'de oyların yeniden sayılması, Diyarbakır Kayapınar'da mazbatanın iptali ve ikinci sıradaki adaya verilmesi gibi talepleri reddedildi.

AK Parti'nin Yozgat'ın Kadışehri ve Kütahya'nın Emet ilçelerindeki seçim sonuçlarına itirazları kabul görmezken, CHP'nin Karaman'ın Ayrancı ve Adıyaman'ın Besni ilçelerindeki seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi talepleri de retle sonuçlandı.

Aynı şekilde, CHP'nin Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki seçimlerle ilgili mazbata iptali ve ikinci sıradaki adaya mazbatanın verilmesi yönündeki itirazı da yasal olmayan gerekçelerle reddedildi. MHP'nin Kütahya'daki seçimlerin iptali ve Yozgat Yerköy ile Bayburt Aydıntepe'deki seçim sonuçlarına yönelik itirazları da olumsuz yanıt buldu. İYİ Parti'nin Ordu'nun Akkuş ve Kabadüz ilçelerindeki belediye başkanlığı seçimlerinin iptali istemi de kurul tarafından onaylanmadı.

Yeniden Refah Partisi'nin Mardin Ömerli, Kahramanmaraş Onikişubat ve Bitlis Güroymak'taki seçim sonuçlarına itirazları ile DEM Parti'nin Hakkari Şemdinli, Mardin Midyat ve Batman Gercüş'teki seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri de ret cevabı aldı. Son olarak, Saadet Partisi'nin Batman Sason'daki seçimlerin iptali yönündeki itirazı da kabul edilmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.