Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Mahfi Eğilmez’den kritik açıklama

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Mahfi Eğilmez’den kritik açıklama
Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde yaşanan barınma krizi kendini iyice hissettiriyor. Banka kredilerindeki yüksek faiz oranları artmaya devam ederken ev veya iş yeri almak isteyenler için müjdeli haber ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'den tarafından geldi.

Türkiye'de süren barınma krizi ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilimi arttırmayı sürdürüyor. Kiracılar, ev sahibi olma hayaliyle banka kredilerini tercih ediyor. Uzun süredir ev almayı düşünenler için sevindirici haber ise geldi.

Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) rakamının 26.3 trilyon TL olduğunu söylerken Eğilmez, bu rakamın TÜİK tarafından kabul edilen kur üzerinden hesaplandığında 1 trilyon 119 milyar dolara eşit olduğunu duyurdu.

EĞİLMEZ'DEN FLAŞ KONUT YORUMU

Son faiz kararının ardından piyasalarda hareketlilik yaşanırken, ekonomist Mahfi Eğilmez'in borsa ve konut piyasalarındaki gelişmelere ilişkin yazısı yeniden gündeme damga vuruyor.

Mart ayında açıklanan ekonomik göstergelerde büyüme oranı ve turizmin olumlu olduğu belirten Dr. Mahfi Eğilmez, 2023 için büyüme oranının %4,5 olarak öngörülmesini olumlu karşıladığını ifade etti. Türkiye'nin %67'lik enflasyonla Arjantin ve Lübnan'dan sonra dünyada en yüksek enflasyona sahip üçüncü ülke olduğunu söyledi.

konut-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-dolar-bazinda-ne-olur-zlaq-2.jpg

"DOĞRU BİR YAKLAŞIM"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri 500 baz puan artırması sonrasında ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu artışın doğru bir hamle olduğunu söyledi. Eğilmez, "Merkez Bankası'nın artan enflasyonu kontrol altına almak için faizi yükseltmesi doğru bir yaklaşımdır. Ancak maliye politikası yeterince sıkılaştırılmaz ve yapısal reformlar gerçekleştirilmezse faiz artışının etkisi sınırlı kalacaktır" ifadelerini kullandı.

ekonomist-53-ff4af77023eb4f.jpg

"KONUT FİYATLARI DÜŞECEK"

Borsa ve konut piyasalarına yönelik öngörülerini paylaşan Eğilmez, "Faiz oranları enflasyon seviyesine yaklaştığında, borsadaki hisse senetleri ve gayrimenkul fiyatlarında düşüş yaşanabilir ve önceki rekor seviyelerini koruyamayabilir" diyerek yatırımcılara dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.