Yeni ehliyet ve kimlik çıkaracaklara erken randevu tuzağı Bu vaatlerle bilgileriniz dolandırıcıların eline geçmesin

Yeni ehliyet ve kimlik çıkaracaklara erken randevu tuzağı Bu vaatlerle bilgileriniz dolandırıcıların eline geçmesin
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Siberay tarafından yeni ehliyet veya kimlik çıkaracaklara önemli bir uyarıda geldi.

İnternet üzerinden alışveriş yapmak veya devlet kurumlarıyla işlem yapmak isteyen vatandaşlar, sahte sitelerin kurbanı olabiliyor. Bu siteler, gerçek sitelere çok benziyor ve vatandaşların banka hesaplarına veya kimlik bilgilerine erişerek onları dolandırıyor.

Bu tür siber suçlara karşı vatandaşları bilinçlendirmek ve korumak için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kuruldu. Bu birimin 'Siberay' adlı sosyal medya hesabı, sahte siteleri nasıl tanıyabileceğiniz ve nasıl önlem alabileceğiniz konusunda faydalı ipuçları paylaşıyor.

Siberay, vatandaşların internet ve sosyal medya platformlarında karşılaşabilecekleri sahte sitelerin tehlikelerine karşı uyardı. Bu sitelerin nüfus ve kimlik işlemleri için erken/kolay randevu, profilime kim baktı, gizli hesap görme, takipçi kazanma gibi vaatlerle kullanıcıları kandırmaya çalıştığını belirten Siberay, bu tür sitelere giriş yapmamak ve sosyal medya hesap ve parola bilgilerini paylaşmamak gerektiğini vurguladı.

Siberay, vatandaşlara güvenli internet kullanımı konusunda bilinçli olmalarını ve resmi kurumların web sitelerini takip etmelerini tavsiye etti.

rtgderfw.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.