Yemeden önce bir kez daha düşünün Bilinçsiz tüketimi 6 saatte öldürüyor

Yemeden önce bir kez daha düşünün Bilinçsiz tüketimi 6 saatte öldürüyor
Mantarların doğada kendiliğinden yetişmesi, bazı insanların onları bilmeden yemelerine neden oluyor. Bu da ciddi zehirlenmelere ve hatta ölümlere yol açabiliyor. Uzmanlar, mantar sezonu yaklaşırken, “Bilinçsiz mantar tüketimi öldürüyor” uyarısında bulunuyor.

Erzincan’da yağmur ve doğada ise Nisan, Mayıs aylarında yetişmeye başladığını vurgulayan uzmanlar, mantarlara ilginin çok olduğunu kaybettiğini açıkladı:

“Ülkemizde doğada yetişen 40'a yakın çeşit yenilebilir mantar türü var. Yaklaşık 100 kadar zehirli mantar türü de vardır. Bunların bazıları şiddetli zehirlenme sonrası ölüme neden olma ihtimali yüksek mantarlardır. Mantarlar arasındaki birbirine çok benzeyen mantar çeşitlerinden biri zehirliyken diğeri yenebilir olabilir.

54565454.jpg

Yabani türden mantarların tüketilmesi durumunda, başta gastrointestinal sistem olmak üzere merkezi sinir sistemi (MSS) karaciğer ve böbrekler üzerinde toksik etkilerin oluşabilmektedir.

Mantar zehirlenmelerinin çok basit bir yolu mevcut. Tek çare de doğal alanlarda yetişen mantarların kesinlikle yenmemesi.” ifadelerini kullanarak vatandaşları uyardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.