Evim küçük diyenleri sevindirecek öneriler 'Geniş görünsün istiyorsanız bunları yapın'

Evim küçük diyenleri sevindirecek öneriler  'Geniş görünsün istiyorsanız bunları yapın'
Eviniz ortalama bir evden daha küçükse, eşyalarınızı sığdırmakta zorlanıyorsanız ve kendinizi sıkışmış hissediyorsanız bilmeniz gereken nefis tüyolar bulunuyor.

Ekonomik açıdan zorluk yaşıyorsanız veya tercih ettiğiniz ev zamanla size küçük gelmeye başlamışsa küçük evlerin dekorasyonları ile ilgili bazı detayları bilmeniz gerekiyor.

Küçük boyuttaki evlerin bile keyifli bir ortam haline getirilebileceğini biliyor muydunuz? Vereceğimiz tüyolarla evinizi hem daha kullanışlı hem de neşeli bir tasarımla buluşturmanız mümkün.

kucukev4.jpg

MİNİMALİZMİ KEŞFEDİN

Küçük yuvanızda kendinize yer açmak için fazlalıklardan kurtulmaya ne dersiniz? Son dönemlerin popüler yaşam tarzlarından biri olan minimalizm yani sadelik akımı, evinizde pek çok boş alan açarak ferahlamanıza olanak tanır. Dekoratif ürünleri azaltmak, sadece sevebileceğiniz keyifli parçaları kullanmak bu akım için önemlidir. Böylece göz yoran detaylardan arınabilirsiniz.

Ayrıca sonra kullanılmak üzere birçok nesneyi depolarsanız, depoların şişip aşırı dolmasına ve kalabalık yapmasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden en güzeli sadelikten yana olmanız olacaktır.

ÜST BOŞLUKLARI DEĞERLENDİRİN

Genellikle kapıların üstlerindeki boşluklara raflar ve dolaplar yerleştirmek alandan kazanmanızı sağlar. Ne kadar minimalizmi benimseseniz de bir miktar depolama alanına her zaman ihtiyacınız olacak. İşte bu üst boşlukları depolama alanı olarak değerlendirebilmek adına dolaplarla donatabilirsiniz.

kucukev5.jpg

YATAK ALTLARINDA DEPOLAMA ALANLARI

Küçük evlerin en büyük sorunu eşyaları depolamanın zorluğudur. Örneğin yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkardığımızda ya da tam tersini yaptığımızda depolama alanlarımız ve dolaplarımız daha çok önem kazanıyor. Küçük evlerde yatak altlarına monte edilmiş çekmeceli dolaplar veya bazalar en iyi seçeneklerdir. Aynı zamanda evin toplu ve dekoratif açıdan hoş görünmesini sağlar.

kucukev2.jpg

AYNA VE CAM DEKORASYONU ÖNEMLİ

Hem eviniz şık görünsün hem de küçük basık hissinden arınsın istiyorsanız cam veya aynaları tercih edebilirsiniz. Cam dolaplar veya önü aynalı eşyalar alanın daha geniş görünmesini sağlar.

KÖŞELERİ İYİ KULLANIN

Evin köşelerini iyi değerlendirirseniz fazlalıkların ayak altında yığılmasının önüne geçebilirsiniz. Bunun için üçgen rafları köşelerde tercih edebilir, dolaplarınızı da köşelerde bulunacak şekilde tasarlayabilirsiniz.

kucukev.jpg

RENGARENK OTURMA GRUPLARI

Açık renkli koltuklar odanızın daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Oturma gruplarınızda renkleri krem renk koltuklarınızın yanındaki tekli koltuklarda tercih edebilirsiniz. Böylece hem keyifli bir dokunuşla daha iyi hissedebilirsiniz hem de alanı kısıtlamamış olursunuz.

TASARIM AVİZELER KULLANIN

Küçük yaşam alanlarının en önemli bölümleri tavanlarıdır. Ortalıkta dağınık görüntü oluşturmayan tavanlarda hoş tasarım avizeler kullanmanız keyifli bir yaşam alanı oluşturmanızın iyi yollarındandır. Hoşunuza giden tasarım avizelerle evinize renk katabilirsiniz.

kucukev3.jpg

AYDINLATMAYI İYİLEŞTİRİN

Pencereleri sıkı sıkı kapatmamak için ince perdeler kullanın. Çok fazla pencere olmasa bile ışıklandırmayı iyi yapın ve aydınlık bir ev olmasını sağlayın. Böylece evi daha geniş gösterebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.