Yatmadan önce yendiğinde deliksiz uyutuyor 'Uyku kalitesini artırıyor'

Yatmadan önce yendiğinde deliksiz uyutuyor 'Uyku kalitesini artırıyor'
Geç saatlerde yemek yemenin sakıncaları olmasına rağmen, bazı uyku uzmanlarına göre belirli yiyecekler aslında daha derin ve kaliteli bir uyku sağlayabilir.

Yatmadan önce çikolata yemek uyku kalitenizi artırabilir. Uzmanlar, yatmadan hemen önce yemek yemenin uykunuzu olumsuz etkileyebileceğini belirtse de bazı besinlerin gece uykusunu iyileştirebileceğini ifade ediyorlar.

Çikolatayı gece geç saatlerde sağlıklı bir atıştırmalık olarak düşünmeyebilirsiniz, ancak uzmanlar bunun tam da rahatlamak için ihtiyacınız olan şey olabileceğini söylüyor.

Uyku Hijyeni Nedir? - A life Sağlık Grubu

Bed Kingdom, "mükemmel besinlerle" dolu tatlı bir ikramın iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabileceğini paylaştı.

Bed Kingdom'daki uzmanlar bu durumu, "Yatmadan en az bir saat önce ölçülü olarak bitter çikolata yemek, daha verimli bir gece uykusuna yol açabilir." şeklinde açıkladı.

Bitter çikolatanın özellikleri serotonin üretimini doğrudan artırarak sakinlik ve rahatlama sağlamakla ilişkilidir.

Araştırma: Bitter çikolata tüketenler daha mutlu

Aynı zamanda, tatlı bir ikramın tadını çıkarmak stres seviyelerini yatmadan önce azaltabilir.

Uzmanlar, ideal bir uyku artırıcı atıştırmalık için bitter çikolatayı muz ve badem gibi diğer uyku dostu yiyeceklerle birleştirmenizi öneriyor.

Bununla birlikte, fıstık ezmesi de aynı etkiyi yaratabilir.

Fıstık ezmesinin de uyku üzerinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, "Gece geç saatte sağlıklı bir atıştırmalık olarak fıstık ezmesi tüketmek uyku kalitenizi artırabilir, kan şekeri seviyenizi dengeleyebilir ve kas gelişimini destekleyebilir." dedi.

Badem, ceviz ve kaju gibi diğer kuruyemiş türleri de içerdikleri melatonin, magnezyum ve çinko gibi besinlerle uyku düzeninizi destekleyebilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.