Oruç tutarken başı ağrıyanlar dikkat 'İşte tek tek çözüm yolları

Oruç tutarken başı ağrıyanlar dikkat 'İşte tek tek çözüm yolları
Oruç tutarken baş ağrısı çekmek, günün verimsiz geçmesine sebep olabilir. İstirahat etmek bazen faydalı olabilir ancak her zaman istenen sonuç elde edilemeyebilir.

Oruç tutarken sahura kalkanlar niyet eder ve iftara kadar yeme-içme saatlerini keserler. Ancak bazı kişiler oruçluyken baş ağrısı gibi rahatsızlıklar yaşayabilirler. Baş ağrısını azaltmak için yapay ışıklardan uzak durmanız ve temiz hava almanız önem taşıyor.

Açlık nedeniyle enerjinizin düşmesi, baş ağrısına yol açabilir. Bu durumda susuzluktan kaynaklanan bir baş ağrısı da olabilir. Oruçluyken ilaç kullanmadan baş ağrısından kurtulmanın yolu, büyüklerimizin uyguladığı bazı yöntemlerde saklı olabilir.

Özellikle niyet ettiğinizde baş ağrısı çekiyorsanız, eskiden insanlar ayaklarının altına buz koyar veya soğuk kompres uygularlardı. Ayrıca nane veya lavanta yağıyla şakaklara masaj yapmak da etkili bir yöntemdir.

Baş ağrısına neden olan faktörler arasında şunlar da yer alabilir:

yoğun ses veya ışığa maruz kalmak, uykusuzluk, genetik yatkınlık, sıvı tüketiminin azlığı, stres, göz tansiyonu ve yorgunluk.

Sürekli veya aralıklı olarak yaşanan zonklayıcı baş ağrıları günü olumsuz etkiler.

Oruç tutmadığınız zamanlarda da aşağıdaki yöntemler baş ağrınıza iyi gelebilir:

papatya, zerdeçal ve zencefil gibi rahatlatıcı bitki çayları içmek, bol bol su içmek, B vitamini kompleksi ve magnezyum takviyesi almak, sıcak duş almak veya buhar banyosu yapmak, çeneyi yoran çiğnemelerden kaçınmak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.