Yatmadan bunları yiyenler bebek gibi uyuyor 'Yorgun uyanmak tarih oluyor'

Yatmadan bunları yiyenler bebek gibi uyuyor 'Yorgun uyanmak tarih oluyor'
Geceleri uykuya zor dalıyor ve sabahları yorgun uyanıyorsanız bu besinleri tüketim miktarına dikkat ederek aşırıya kaçmadan tüketmeniz uyku kalitenizi yükseltebilir

Yoğun iş hayatı, ailevi sorunlar, arkadaşlık ilişkileri zaman zaman kafanızı meşgul edebiliyor. Gündelik hayatınızda yaşadığınız bir çok sorun ve beslenme dengeniz uyku kalitenizi etkiliyor. uykusuzluk konsantrasyon eksikliği başta olmak üzere bir çok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.

BAZI YİYECEKLER UYKU KALİTENİZİ ARTTIRIYOR

Uzmanlar yatacağınız saate yakın bir zaman diliminde yemek yemeniz gerektiği konusunda uyarsa da bazı yiyeceklerin uyku kalitenizi iyileştirebileceği de yine uyku uzmanları tarafından vurgulanan bilimsel bir gerçek.

BİTTER ÇİKOLATA

Çikolatayı gece geç saatlerde tüketmenin, doğru bir alışkanlık olmadığı halk arasında yaygın bir kanı olabilir. Ancak çikolata beyninizin serotonin hormonunu salgılaması tetikliyor. böylelikle kendinizi daha mutlu hissetmenize yardımcı olabiliyor. Uzmanların ifade ettiğine göre yatmadan en az 1 saat önce Ölçülü bir şekilde bitter çikolata tüketmek, daha rahat uykuya dalmaızı ve daha kaliteli bir uyku süresi geçirmenizi sağlayabiliyor.

ÇİNKO VE MAGNEZYUM İÇERİYORLAR

Öte yandan fıstık ezmesi badem ceviz ve kaju fıstığı gibi kuruyemişler de melatonin magnezyum ve çinko içerdiğinden uyumanıza yardımcı olabilecek diğer besinler olarak ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.