Yatırımcıların göz bebeği oldu 'O dairelere akın akın talep yağıyor'

Yatırımcıların göz bebeği oldu 'O dairelere akın akın talep yağıyor'
Yatırımcılar o daireleri almak için adeta yarış içerisine girdi. İşte nedeni.

Türkiye genelinde bakanlık verilerine göre, kentsel dönüşümle birlikte 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı.

Halihazırda ise 400 bin bağımsız bölümün dönüşüm süreci devam ediyor. Bu gelişmelerle birlikte gayrimenkul yatırımcıları, özellikle kentsel dönüşüm kapsamında olan evleri edinme eğiliminde.

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Özellikle deprem öncesi yapılan eski binaların metrekare fiyatları ile yeni inşa edilen yapıların metrekare değeri arasında üç katın üzerinde değer farkı olduğunu gözlemliyoruz. Son zamanlarda bu durum, yatırımcıların kentsel dönüşüm projelerine olan ilgilerini artırdı. Emlak işletmelerimize gelen yatırımcılar, özellikle kentsel dönüşüme uygun yerler arayışı içindeler'' şeklinde konuştu.

150387.jpg

Özelmacıklı, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Özellikle deprem öncesi yapılan eski binaların metrekare fiyatları ile yeni inşa edilen yapıların metrekare değerleri arasında üç katın üzerinde değer farkı bulunuyor. Bu durum son dönemde yatırımcıyı kentsel dönüşüm kapsamında yenilenebilecek evleri satın almaya yöneltti diyebiliriz.

Emlak işletmelerimize son dönemde gelen yatırımcıların özellikle kentsel dönüşüme uygun yerler aradıklarını görüyoruz. Hatta kat ilave hakkı olan, daha fazla metrekare yapılabilecek binalar yatırımcılar için öncelikli. Bazı ilçelerde ise çatı piyesli dairelerin, ayrı kata dönüşebilecek olması bu tür dairelere olan ilgiyi artırıyor. Yarısı Bizden gibi dönüşüm kampanyaları ile uygun maliyetle binaların yenilenebilecek olması gayrimenkul yatırımcılarına yeni fırsatlar sunabilir."

istanbul-2160593.jpgYARISI BİZDEN KAMPANYASINA DA DİKKAT ÇEKTİ

Yarısı Bizden uygulamalarının başladığına dikkat çeken Özelmacıklı, özellikle İstanbul'da 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için yapılan başvuruları hatırlattı. "Üsküdar ve Bahçelievler'de ilk olarak Yarısı Bizden kampanyasından faydalanan kentsel dönüşüm uygulamaları başladı. Bu kampanya kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi, iş yeri için de 350 bin lira hibe, 350 bin lira kredi desteği veriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.