Yaprak sarmasını bir de böyle pişirin 'Aşçıların sırrı ortaya çıktı'

Yaprak sarmasını bir de böyle pişirin 'Aşçıların sırrı ortaya çıktı'
Bir sosyal medya fenomenin sarma sararken uyguladığı yöntemleri paylaşması viral oldu.

Lezzetli yaprak sarmaları yapmak, sanıldığı kadar kolay olmayabilir. yaprakların kararması ya da yaprak sarmasının pişerken dağılması neticesinde özenle hazırladığınız iç harç, ziyan olabilir. Bir sosyal medya fenomenin ürün verdiği bu taktik yaprak sarma tarifine deyim yerindeyse yeni bir soluk getirdi.

Yaprak sarmalarınız bu tarifle hem çok lezzetli olacak hem de asla dağılmamayacak. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri oğlan yaprak sarmasının lezzetini yerinde olabilmesi için uygulamanız gereken bazı püf noktaları bulunuyor.

PÜF NOKTASI ÖNCE HAŞLAMAK

Bunlardan ilki ve en önemlisi kaliteli yaprak kullanımı, sarma yaparken kullandığınız yaprakların taze olması sarmamızın lezzetini de etkiliyor öte yandan yaprakları sarmaya başlamadan önce kaynar suda haşlamak gerekiyor bu sayede yapraklar daha kolay sarılıyor.

Malzemeyi orantılı bir şekilde kullanmak, malzemenin orantılı bir şekilde kullanılması sarmanızın boyutunu ve sararken yaprağın zarar görmemesini sağlıyor.

Öte yandan sarmanın nasıl pişirildiği de lezzetli bir sarma yapmak için dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor sarmaları pişirirken tencerenin içine dik bir şekilde yerleştirmek önem taşıyor. Tencereye eklenen suyun sarmalar hafifçe üstünü geçecek kadar olması en ideal olanı eğer su daha az olursa sarmalarınız pişerken kuruyup birbirine yapışabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.