Tadı damağınızda yer edecek limonlu kek tarifi

Tadı damağınızda yer edecek limonlu kek tarifi
Çayınızın, kahvenizin yanına eşlik edecek, sohbetlerinize tat katacak nefis limonlu kek tairifi. Şi
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet limonun rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  • Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  • Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın. Şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Limonun rendesini ve limon suyunu ekleyin, tekrar karıştırın.
  • Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Ardından bu karışımı diğer karışıma yavaşça ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Unun topaklanmaması için pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kek fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakın. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
  • Kekin üzerine pudra şekerini ve limon suyunu karıştırarak dökün. Bu karışımı kekin her yerine eşit şekilde yayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.