Yapay zekadan memur maaşı ile ilgili şaşırtan cevap

Yapay zekadan memur maaşı ile ilgili şaşırtan cevap
Memur maaşı zam teklifini yapay zekaya soran Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, yapay zekanın verdiği şaşırtıcı cevabı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlamıştı. Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kamu İşvereninin önerdiği zam teklifinin yetersizliğini değerlendirmek amacıyla yapay zekanın görüşüne başvurduklarını açıkladı. Aldığı şaşırtıcı cevabı sosyal medya üzerinden paylaşan Çakırcı, “Yapay zeka bile gerçekleri görüyor, zam teklifini yetersiz buluyor” dedi.

Çakırcı'nın paylaşımında, şu ifadelere yer verildi:

“AKLIN YOLU BİR…

KAMU İŞVERENİ’NİN TEKLİFİNİ YAPAY ZEKAYA DA SORDUK…

Yapay zeka bile gerçekleri görüyor, zam teklifini yetersiz buluyor.

Soru: Merkez Bankası 2024 yılı için enflasyon tahminini %33 olarak güncelledi. Ancak Kamu İşvereni'nin zam teklifi %23 oranında kaldı. Bu zam oranı kamu görevlileri için yeterli midir?

Yapay zeka cevabı:

Eğer enflasyon %33 olarak tahmin ediliyorsa, %23 zam oranı enflasyonun altında kalacaktır. Bu durumda, memurların maaşları enflasyon karşısında değer kaybedebilir ve yaşam standartları düşebilir.

Bu durumda, kamu görevlileri için sunulan %23'lük zam teklifinin yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde, maaş artışları enflasyonun üzerinde olmalıdır ki memurların satın alma gücü korunabilsin veya artabilsin. Eğer enflasyon tahmini gerçekleşirse, %23'lük zam teklifi memurlar için yeterli olmayacaktır.”

dfsfsfsf.png

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum