Yangın tüm köye yayıldı: 45 ev kül oldu

Yangın tüm köye yayıldı: 45 ev kül oldu
Kastamonu'da Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangında tüm köye sıçradı. ilk belirlemelere göre, 45 ev kül oldu.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya’nın tarihinin en büyük afetlerden birini yaşadığına dikkat çekerek, yangının daha fazla eve sıçramaması için ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini söyledi.
Olay, saat 15.00 sıralarında Tosya ilçesi Yağcılar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilk olarak elektrik direğinde başlayan ve bitişiğindeki ahşap eve sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Mutfak tüplerinden adeta bomba gibi patladığı yangında alevler 20 evi sardı. Yangın daha sonra daha da büyüyerek bütün köyü sardı.


Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine köye çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaların ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopteri de havadan destek verdi.

tosya1.jpg

tosya3.jpg

tosya2.jpg

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Vali Dallı, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tosya ilçemize bağlı Yağcılar köyündeyiz. Köyümüz ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, saat 15.20 civarında gelen ihbar üzerine hem Tosya ilçemizden hem de Ilgaz, Osmancık, Kargı ve İskilip ilçelerimizden gelen itfaiye araçlarımız ve arazözlerimiz yangına en hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştılar. Daha sonra Ankara'dan 2 helikopter gelerek yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yarın yapılacak çalışmalarda daha net rakamlar ortaya çıkacaktır. İçişleri Bakanımızın talimatları üzerine AFAD Başkanı da aradı. Köylülerimizin her türlü ihtiyaçları kaymakamlığımız ve STK'lar tarafından gideriliyor. Yarından itibaren AFAD İl Müdürlüğü tespit çalışmalarını yapacak. Genel Afet kapsamında olduğu için vatandaşlarımızın evleri belli bir süre içerisinde tekrar yapılacak. O zamana kadar ise yarın gönderilecek konteynerlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacak" dedi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Vali Dallı, gazetecilerin sorduğu, 'Yangının neden çıktığı belli mi sorusuna' ise "Şu an itibarı ile net bir bilgi yok ama içinde ikamet edilen bir evden çıktığı söylendi. Arkadaşlarımızın yapacağı teknik incelemeden sonra daha net bir bilgi ortaya çıkacaktır"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.