Yakıt tasarrufunda doğru bilinen yanlışlara dikkat 'Az benzin harcamak için aslında ne yapmalısınız'

Yakıt tasarrufunda doğru bilinen yanlışlara dikkat 'Az benzin harcamak için aslında ne yapmalısınız'
Benzinin zamlanması, yakıt tasarrufu konusunu gündeme getiriyor. Ancak doğru bilinen bazı yanlışlar daha fazla yakıt harcamanızı sağlayabilir. Öyleyse yakıt tasarrufu nasıl sağlanır?

Son dönemde ülkemizde artan maliyetler, zamlanan benzin ve az kazanç konuları ile birlikte yakıttan tasarruf etmek sürücülerin önceliği haline geliyor. Özellikle gelir düzeyi düşük vatandaşlar, benzinden tasarruf edebilecekleri her detayı deniyor. Ancak bazı doğru bilinen yanlışlar, yakıttan tasarruf etmek yerine daha fazla yakıt harcamanıza neden olabilir. İşte bu yüzden nasıl yakıt tasarrufu yapabileceğinizi bilmelisiniz. Peki, araba nasıl az benzin yakar?

benzinn.jpg

Yakıt tasarrufu nasıl sağlanır öğrenmeden önce yanlış bildiklerinizi düzeltmek önemli konulardan biri. Tasarruf edileceğini sanırken çoğu kişinin aslında daha fazla benzin yaktığını biliyor muydunuz?

YAKIT TASARRUFU İÇİN KLİMA YERİNE CAMLARI AÇMAK DOĞRU MU?

Yaz aylarında bunaltıcı havalardan etkilenmemek istiyor ancak klima açmanın fazla yakıt sağladığını ve bu yüzden camları açmanın doğru olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sanılanın aksine araba camlarını açmak yakıt tasarrufu sağlamıyor. Aksine, çok daha fazla benzin yakmanızı sağlıyor. Bu mantıksız gelebilir, ancak elbette ki bir sebebi bulunuyor. Peki, araç camlarını açmak nasıl daha fazla benzin yakmayı sağlıyor?

benzinno.jpg

Camları açık bir şekilde giden arabada hava türbülansı oluşur. Böylece araç, hem ileri doğru hareket ederken hem de camları açıkken dirence maruz kalarak daha fazla benzin yakar. İşte bu nedenle araba camlarını açmak yakıt tasarrufu sağlamaz. Bu, en önemli doğru bilinen yanlışlardandır.

YAKIT TASARRUFU NASIL SAĞLANIR?

Araç kullanıcıları yakıt tasarrufu sağlamak adına çeşitli yollar dener. Ancak bazıları doğruyken bazı yöntemler yanlış olabiliyor. Peki, yakıt tasarrufu nasıl sağlanır? Öncelikle hava ve yakıt filtrelerinin tıkalı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çünkü böyle bir durumda benzin fazla tüketilecektir. Ayrıca araç içerisinde fazladan yük taşınıyorsa benzin yakımı fazla olacaktır.

araba-galerisi1.jpg

Yakıt tasarrufu nasıl sağlanır diye soranlar için birkaç özel detay bulunuyor. Bunlardan biri hızlanmanın dengeli bir şekilde yapılmasıdır. Yüksek devirlere vites değişikliği yaparken motor devrini yükseltmeye gerek bulunmuyor. Devir sayısı yüksek olduğunda yakıt tüketimi artar. Vites değiştirirken zamanında geçiş yapmak bu yüzden önemli adımlardandır.

Aynı zamanda yumuşak frenleme yapmak, benzin tasarrufu sağlar. Uzaktan durmanız gerektiğini anladığınız anda gaz pedalını bırakarak vites takılı halde duracağınız noktaya yavaşça ilerlemelisiniz. Motorun fren yapmasıyla yavaşlayarak tamamen durana kadar frene basabilirsiniz. Böylece daha az benzin yakarsınız. Az benzin yakmak için bilinmesi gereken yöntemlerden biridir.

Daha az manevra yapmak yakıt tasarrufu sağlar.

Otomobilin lastiklerinin basıncını kontrol edin. Basınç ideal düzeydeyse olumludur. Ancak lastik basınçları düşükse benzin tüketimi artar.

Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde dur kalk fazla olduğunda, arabayı çalıştırmak ekstra yakıt harcamak anlamına geleceğinden hızı yavaşça kesip yükseltmeli, mümkün olabildiğince az durmalısınız. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlanabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.