Vatandaş iftar saatini sahilde bekliyor

Vatandaş iftar saatini sahilde bekliyor
Sinop, en uzun oruçların tutulduğu kentlerden biri olarak bilinirken, vatandaşlar bu özel zamanı sahillerde iftar saatini bekleyerek geçiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan hesaplamalara göre 13 saat 23 dakika ile en uzun oruç süresine sahip şehirler arasında olan Sinop'ta, ramazan heyecanı yaşanıyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu şehirde, bazı vatandaşlar sahillerde güzel havanın tadını çıkarırken, kimisi evcil hayvanlarıyla yürüyüş yapmayı tercih ediyor. Çocuklar ise parklarda zaman geçirerek iftar saatini bekliyorlar.

Sahilde yürüyüş yaparak iftar saatini bekleyen 76 yaşındaki Bayram Beser, oruç tutmanın kendisine huzur verdiğini belirtti. Uzun oruç süresinin kendisini olumsuz etkilemediğini, aksine mutlu olduğunu ifade etti. Beser, "Eskiden tarlada çalışır, tütün dizerdik. Şimdi ise işimiz yok, bu yüzden daha rahatız. Uzun da olsa kısa da olsa bu mübarek günleri tutacağız ve Allah'ın emrini yerine getireceğiz." dedi.

Arkadaşlarıyla sahilde yürüyüş yapan 19 yaşındaki Hüseyin Emre Bektaş ise zamanlarının büyük bir bölümünü okulda geçirdiklerini belirtti. Güzel havanın tadını çıkarmanın keyfini sürdüklerini dile getiren Bektaş, "Öğle veya ders aralarında arkadaşlarımızla basketbol oynuyorduk ve susuzluk hissediyorduk. Şimdi günler uzun ama susuzluk yaşamıyoruz. Bu yüzden en uzun oruç tutanlar arasında olmaktan mutluyuz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.