El açması mantı tarifi

El açması mantı tarifi
Tadı damağınızda yer edecek nefis mantı tarifi.

Hamur İçin:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

İç Harcı İçin:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

Mantı Tarifi:

  • İlk olarak hamur için unu derin bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyin.
  • Yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz biraz sert olursa, üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla açın. Yaklaşık 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde açın.
  • Açılan hamuru küçük kareler halinde kesin. Her karenin içine birer tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun.
  • Karelerin uçlarını ortada birleştirerek üçgen mantı şekli verin. Uçları iyice bastırarak kapatın.
  • Bir tencerede suyu kaynatın ve içine tuz ekleyin. Mantıları kaynayan suya atın ve pişmeye bırakın. Mantılar suyun üstüne çıktığında bir süzgeç yardımıyla alın.
  • Mantılar pişerken, bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyerek kavurun.
  • Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırın.
  • Servis tabağına haşlanmış mantıları alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Son olarak tereyağlı sarımsağı üzerine gezdirin. Pul biber ve nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.