Uzman isim 'al' tavsiyesi verdi '2024'de o yatırım aracı para basacak'

Uzman isim 'al' tavsiyesi verdi '2024'de o yatırım aracı para basacak'
Ünlü ekonomist, 2024 yılında para basacak olan yatırım araçlarını tek tek açıkladı.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, bir YouTube canlı yayınında 2024 yılında para basacak olan yatırım araçlarını açıkladı.

Birçok vatandaş, elindeki birikimini değerlendirmek için yatırım araçlarına yöneliyor. Onlarda bazıları ise döviz, altın, kripto borsası, hisse ve konut olarak biliniyor.

dolar-3.jpeg

Uzman isimlerde 2024 yılına ilişkin tahminlerini art arda paylaşmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, bir YouTube canlı yayınında yeni yıla ilişkin ön görüsünü açıkladı. Şatıroğlu, döviz, altın, kripto borsası, hisse ve konut gibi araçlardan hangisinin yeni yılda kazandıracağını söyledi.

Şatıroğlu, 2024 yılında büyük ölçüde kazancın Amerika hazine tahvilleri olacağını belirtirken, nedenini de faizlerin inmesine, Amerika’nın resesyona girmesine ve Amerikan seçimleri zamanında piyasalar karışmasına bağladı. Şatıroğlu Amerikan hisselerinde zirveye kadar kazandırmasını beklediğini ve seçim sonrası büyük satışların olacağının altını çizdi.

abd.jpg

Altın mı dolar mı? sorusuna Şatıroğlu, altın olarak yanıtladı. Şatıroğlu altının da yeni yılda yükselme eğrisinde olacağını söyledi.

Bitcoin ile ilişkin, Şatıroğlu ‘al’ tavsiyesi verdi. Şatıroğlu, “Bitcoin alınır. 47 bin dolar hedefimiz var bitcoin'de yazdan beri söyledik, 47 bin 000 dolar hedefimiz var. Oraya da gidiyor.” dedi.

btc.jpg

Konut yatırım aracı olarak Türkiye'de artık tercih edilmemesi gereken bir şey olduğunu belirten Şatıroğlu, “Konut fiyatları artmaya devam edecek. Ama enflasyondan daha az artacaktır. O yüzden konut fiyatları size para bu saatten sonra kazandırmayacak.” İfadelerini kullandı.

konut.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.