Bu isim sadece 1 kişide İşte Türkiye'nin en popüler isimleri

Bu isim sadece 1 kişide İşte Türkiye'nin en popüler isimleri
Türkiye'de en çok kullanılan kız ve erkek isimleri belli oldu. Çoğunlukla popüler erkek isim sırlamasında Yusuf ismi zirvede geliyordu ancak birincilik sırasını farklı bir isim aldı.

Türkiye'de 2022 yılında doğan bebeklerin sayısı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Buna göre, geçen yıl nüfus kütüklerine kaydedilen bebeklerin toplamı 1 milyon 22 bin 737 oldu. Bu rakam, 2021 yılında 1 milyon 8 bin 154 olan doğum sayısına göre yüzde 1,4 artış gösterdi.

BU İSİMLER SADECE BİR BEBEKTE BULUNUYOR

2022 yılında Türkiye'de doğan bebeklere verilen isimler arasında bazıları sadece 1 kez kullanıldı. Bu isimler hem nadir hem de ilginç olarak görülebilir. İşte 2022 yılında sadece 1 bebeğe verilen bazı isimler... Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal. Ayrıca 15 bin 836 ikiz, 373 üçüz, 7 dördüz ve 1 beşiz doğum hastane kayıtlarına geçti.

vdfvdd.jpgİŞTE TÜRKİYE'DEKİ EN POPÜLER İSİMLER

Verilere göre, 2022 yılında doğan erkek bebeklerin en çok tercih edilen ismi Alparslan oldu. Bu isim, geçen yılın en popüler ismi Yusuf'u geride bıraktı. Alparslan ismini alan erkek bebek sayısı 8 bin 366'yı buldu. Yusuf ismini alan erkek bebek sayısı ise 6 bin 303 oldu. Üçüncü sırada ise Miraç ismi yer aldı. Bu ismi 5 bin 72 erkek bebek aldı.

Kız bebeklerde ise en popüler isim Zeynep oldu. Zeynep ismini alan kız bebek sayısı 7 bin 421 oldu. İkinci sırada ise Elif ismi yer aldı. Elif ismini alan kız bebek sayısı 6 bin 892 oldu. Üçüncü sırada ise Eylül ismi yer aldı. Eylül ismini alan kız bebek sayısı 5 bin 734 oldu.

En çok tercih edilen diğer erkek bebek isimleri Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf oldu. En çok tercih edilen diğer kız bebek isimleri ise Zehra, Azra, Asel, Defne, Nehir ve Ecrin oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.