Uymayanların gözünün yaşına bakılmayacak! Yarın yasak başlıyor 'Büyük para cezası var'

Uymayanların gözünün yaşına bakılmayacak! Yarın yasak başlıyor 'Büyük para cezası var'
İzmir Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor; uymayanlara 200 bin TL'ye varan para cezası var.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Ege Denizi'nde yarın başlayacak olan av yasağının 31 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.

Şahin, yasağı ihlal edenlerin 8 bin TL ile 200 bin TL arasında değişen idari para cezalarıyla karşılaşacaklarını belirtti.

Ege Denizi, su ürünleri üretimi açısından büyük bir potansiyele sahip olup, bu bölgede av yasakları yarın başlıyor.

Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor: 200 bin liraya varan ceza...

'YASAK BÜYÜK TEKNELERİ KAPSIYOR'

Ege Denizi'nde av yasağının 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 4,5 aylık süreyi kapsadığını ifade eden Şahin, "Bu dönemde profesyonel anlamda yapılan avcılık faaliyetlerini durduruyoruz. Geleneksel kıyı balıkçılığı kısmında yasal sınırlara uymak kaydıyla avcılığa devam edilebiliyor. Yasak, büyük tekneleri kapsıyor. Özellikle kıyı avcılığı dediğimiz küçük teknelerimizde amatör avcılar için herhangi bir problem yok. Yasak dönemi içinde gırgır ve troller ava çıkamıyor" diye konuştu.

Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor; uymayanlara 200 bin TL'ye varan para cezası var

Şahin, faaliyetin niteliğine bağlı olarak cezaların değiştiğini ifade ederek, yasağın ihlal edilmesi durumunda 8 bin TL ile 200 bin TL arasında idari para cezaları uygulandığını vurguladı.

Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor! İhlal edene 200 bin TL ceza

'YASAK DÖNEMİNDE ALAN OLMAZSA, TUTAN DA OLMAYACAK'

Yasaklı dönemlerde satış yapan noktalarda kıyı balıkçılığı çerçevesinde gelen ürünlerin satışında herhangi bir problem olmadığını dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Satış noktasında eğer doğru kontrolü yapabilirsek, avcılık kısmında da gayri yasal şekilde yapılacak avcılığın önüne geçmiş oluyoruz. Bizim için tutan da satan da paydaşlarımız. Yasak döneminde alan olmazsa, tutan da olmayacak. Tüketiciler hangi sezonda hangi balığın yenileceğini, hangi balığın yasaklı dönemde olduğunu sitemiz üzerinden görebiliyorlar. Tüketiciler bu konuda bilgi sahibi olurlarsa, yasaklı balığın satılmaması gerektiğini öğrenecekler. Onlar da bireysel tepkileri göstererek bir sonraki nesle balıkların aktarılmasına katkı sağlayacaklar."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.