Ustasından araç sahiplerine kritik uyarı ' O masraftan kaçarken 20 bin TL'lik zarara uğramayın

Ustasından araç sahiplerine kritik uyarı ' O masraftan kaçarken 20 bin TL'lik zarara uğramayın
Araç ustaları soğuk havalar için motor soğutma sisteminin donmasını engelleyen antifrizden kaçmanın bedelinin daha ağır olacağını hatırlattı.

Kış aylarının gelmesiyle, araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken başka bir hususta antifriz seviyelerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve eksilmesi durumunda eklemeleri oluyor.

Siirt Sanayi Sitesi esnaflarından Musa Anıl Yıldız, kış mevsimlerinde yapılması gereken en önemli bakımın antifriz olduğunu ifade etti.

aw117675-02.jpg Motor suyunun donmaması, hortumların patlamaması, çürümemesi ve metal parçaların paslanmaması için antifrizin en önemli etkenlerden biri olduğunu vurgulayan Yıldız, antifriz dökülmediği takdirde motor suları donacağını, devridaim pompanın donarak kullanılamaz hale gelip yüksek meblağlarda masraf çıkacağının altını çizdi.

aw117675-04.jpgAntifrizin bir diğer özelliği ise -56 dereceye kadar soğukluğa dayanıklı olması olduğunu belirten Yıldız, "Kış aylarında yapılması gereken bir diğer önemli bakım ise polen filtresidir. Bilindiği üzere kış aylarında arabamızın içini sıcak tutabilmemiz ve camların buharlanmaması için sürekli kaloriferi çalıştırırız." dedi.

aw117675-06.jpg Kaloriferin ise polen filtresine bağlı olduğunu ve değişmediği takdir de hastalıklara sebep olacağın belirten Yıldız, Bu saydığımız parçalar olan antifriz ve polen filtresinin değişimi yaklaşık 600 – 700 TL arasındadır. Bunları değiştirmediğimiz takdirde en az 15 - 20 bin TL arasında bir maddi zarara girmiş oluruz. Bunları değiştirdiğimiz takdirde ise aracımızın ve parçalarının ömrünü uzatırız" diye konuştu.

aw117675-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.