Ürgüp’te seçimler iptal edildi

Ürgüp’te seçimler iptal edildi
Ürgüp'te gerçekleştirilen yerel seçimler, MHP'nin yaptığı başvuru neticesinde iptal edildi. Yeniden yapılması kararı alınan Ürgüp Mahalli İdareler Genel Seçimleri için tarih belirlendi. Seçimlerin iptali konusunda İl Seçim Kurulu oy birliği ile mutabık kaldı ve belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyelikleri için 2 Haziran 2024 tarihinde yeni bir seçim yapılmasına karar verildi.

Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen yerel yönetim seçimleri, Milliyetçi Hareket Partisi'nin yaptığı başvuru neticesinde iptal edildi. Yeniden yapılması kararlaştırılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için tarih belirlendi.

aw177885-02.jpg

İlçe Seçim Kurulu, Ürgüp Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri dahil olmak üzere tüm yerel seçimlerin iptaline karar verdi. Seçimlerin 2 Haziran 2024 tarihinde tekrar düzenlenmesine karar oy birliğiyle verildi. Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Oy kullanılan okulların çeşitli yerlerinde sandık başkanı, sandık kurul üyeleri olmadan oy torbalarının mühürleri kırılarak açıldığının itiraz dilekçesinin ekinde sunulan USB bellekteki video görüntülerinden anlaşıldığından, oy pusulalarının tasniflenerek konulduğu torbaların bekletildiği, seçim kurulu odasının kapısının kilitsiz bir şekilde açık bırakıldığı, gerekli güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınmadığının itiraz dilekçesinin ekinde sunulan video görüntüleri içerdiği anlaşıldığından, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 95 maddelerine aykırı olduğu anlaşılmakta ve söz konusu ilçede oy farkının azlığı dikkate alındığından seçim sonuçlarının tam ve doğru bir şekilde belirlenmesi amacıyla itirazın bu yönleriyle kabulüne karar verilmesi gerektiği anlaşılarak karar verilmiştir."
aw177885-01.jpg

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, ilçede CHP'nin adayı Ali Ertuğrul Bul 5 bin 170, MHP adayı Mustafa Öz 5 bin 134, AK Parti adayı Fahri Yıldız 3 bin 599 oy almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.