İliç’te kayıp 9 madenciden bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

İliç’te kayıp 9 madenciden bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Erzincan'ın İliç bölgesinde bulunan bir maden ocağında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelan sonucu, göçük altında kalan madencilerden biri olan Uğur Yıldız'ın cenazesi, olaydan 53 gün sonra bulundu.

13 Şubat 2024'te Erzincan'ın İliç bölgesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde bir toprak kayması yaşandı. Meydana gelen olay neticesinde, dokuz maden işçisi yerin altında mahsur kaldı.

gtrfe.jpg

Arama-kurtarma ekipleri, zorlu maden şartları ve yeni bir çökme riski altında, işçilere ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Ancak, tüm çabalara rağmen, madencilerle temas kurulamadı. En son gelişmelerde, enkaz altında kalan dokuz işçiden biri olan Uğur Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

gdfrs.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”
NE OLMUŞTU?

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç bölgesindeki Çöpler Altın Madeni'nde bir göçük yaşandı. Olay sırasında, siyanür ve sülfürik asit gibi tehlikeli kimyasalları içeren atık yığınları çöktü ve dokuz maden işçisi toprak altında mahsur kaldı. Arama kurtarma ekipleri, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Uğur Yıldız adlı bir işçinin bedeni, olaydan tam 53 gün sonra bulundu. Ancak, diğer sekiz işçinin akıbeti hala belirsizliğini koruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.